Οριστικά εγκαταλείπει την πρωθυπουργική κατοικια ο Μπενγιαμίν Νετανιάχου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριστικά εγκαταλείπει την πρωθυπουργική κατοικια ο Μπενγιαμίν Νετανιάχου
Ο νέος πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, αποφάσισε να δώσει στον κ. Νετανιάχου μια «περίοδο προσαρμογής», η οποία έληξε χθες.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και η οικογένειά του αποχώρησαν από την επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού του Ισραήλ έπειτα από δώδεκα χρόνια.

«Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η οικογένεια Νετανιάχου εγκατέλειψε την επίσημη (πρωθυπουργική) κατοικία της Μπάλφουρ», ανέφερε ο Οφέρ Γκολάν, ο εκπρόσωπος της οικογένειας του ηγέτη του δεξιού κόμματος Λικούντ.

Ο κ. Νετανιάχου αποχώρησε από την επίσημη πρωθυπουργική κατοικία έναν μήνα αφού ορκίστηκε νέα κυβέρνηση.

Τα τελευταία χρόνια, το κτίριο αυτό, στη συμβολή των οδών Μπάλφουρ και Σμολένσκιν, είχε μετατραπεί στο επίκεντρο των διαδηλώσεων αντιπάλων του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, που διχάζει βαθιά τους Ισραηλινούς, κατηγορείται από την δικαιοσύνη της χώρας του για δωροληψία, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Είχε συμφωνήσει με τον διάδοχό του Ναφτάλι Μπένετ να εγκαταλείψει το οίκημα ως χθες.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz εξήγησε σε ρεπορτάζ της πως ο κ. Μπένετ αποφάσισε να δώσει στον κ. Νετανιάχου μια «περίοδο προσαρμογής».

Ο πρώην πρωθυπουργός υποδέχθηκε στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία την Νίκι Χέιλι, την πρώην πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του ο διάδοχός του, γεγονός που προκάλεσε σάλο και επικρίσεις για επίδειξη περιφρόνησης προς τη νέα κυβέρνηση.

Η συμμαχία οκτώ κομμάτων που σχημάτισε τη νέα κυβέρνηση, υπό την ηγεσία του κ. Μπένετ και του Γιαΐρ Λαπίντ, ανέλαβε την εξουσία στα μέσα του Ιουνίου.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, ο κ. Μπένετ σχεδιάζει να διανυκτερεύει τέσσερις φορές την εβδομάδα στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία. Η σύζυγός του και τα τέσσερα παιδιά τους σχεδιάζουν να παραμείνουν στο σπίτι τους στη Ραανανά, κοντά στο Τελ Αβίβ.

Στον κ. Νετανιάχου, τον πολιτικό που παρέμεινε στον θώκο του πρωθυπουργού περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στην ιστορία του εβραϊκού κράτους, ανήκει ιδιωτική κατοικία στην παραθαλάσσια πόλη της Καισαρείας.

Τη δωδεκαετία που ήταν πρωθυπουργός έμενε μόνιμα μαζί με την οικογένειά του στην επίσημη κατοικία στην Ιερουσαλήμ, που χρησιμοποιούσε επίσης για να υποδέχεται ξένους αξιωματούχους και ηγέτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider