Για ακόμα 1 χρόνο οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Κίνα λόγω κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για ακόμα 1 χρόνο οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Κίνα λόγω κορονοϊού
Τα πρώτα ταξίδια που θα επιτρέπονται από την ηπειρωτική Κίνα θα αφορούν το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, σύμφωνα με το Πεκίνο.

Η Κίνα σκοπεύει να διατηρήσει για ένα ακόμα χρόνο, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2022, τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχει θέσει με στόχο την ανάσχεση εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dow Jones, επικαλούμενο ανώτατα κυβερνητικά στελέχη από το Πεκίνο.

Οι περιορισμοί στα σύνορα θα αφορούν τα ταξίδια από και προς το εξωτερικό της χώρας, ενώ όταν η ασιατική χώρα προχωρήσει στην άρση των περιορισμών μετακίνησης αυτό θα αφορά πιθανότατα μόνο τις μετακινήσεις από την ηπειρωτική Κίνα προς τις περιοχές του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, προσθέτει το DJ.

Ο επίσημος αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων της Covid-19 στην Κίνα είναι σήμερα πολύ χαμηλότερος από τον αντίστοιχο σε άλλες μεγάλες χώρες, αλλά η κινεζική κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση των πιθανών ευρύτερων μεταδόσεων του ιού λόγω των πυκνοκατοικημένων αστικών περιοχών της χώρας και του ιδιαίτερα ανεπτυγμένου δικτύου μεταφορών.

Σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε πως χθες εντόπισε 25 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου στην ηπειρωτική χώρα, εκ των οποίων τα 23 ήταν «εισαγόμενα» κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε κρούσματα του νέου κορονοϊού που εντοπίζονται σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider