ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Απεργία και συλλαλητήριο την Τετάρτη 16 Ιουνίου κατά του εργασιακού νομοσχεδίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Απεργία και συλλαλητήριο την Τετάρτη 16 Ιουνίου κατά του εργασιακού νομοσχεδίου
Nέα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία από τα εργατικά σωματεία της χώρας.

Παραλύει ο δημόσιος τομέας την Τετάρτη 16 Ιουνίου με την ΑΔΕΔΥ να μετατρέπει σε 24ωρη απεργία τη στάση εργασίας που εξήγγειλε αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 16 Ιουνίου 2021, στις 11:00 πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ, εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες της με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου αποφάσισε να στηρίξει την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας της Παρασκευής 11/6/21 για στάση εργασίας 13.00 με 17.00, για την Τετάρτη 16 Ιουνίου και Συλλαλητήριο στις 4 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, καθώς και τις πρωτοβουλίες των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ναυτεργατικά σωματεία

Nέα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, εξήγγειλαν και τα 13 ναυτεργατικά σωματεία για την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και από τις 00:01 τα ξημερώματα έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον της κινητοποίησης αναμένεται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στο πρωτοδικείο Πειραιά ο Σύνδεσμος των Ακτοπλόων(ΣΕΕΝ), η συζήτηση των οποίων αναμένεται να προσδιοριστεί πιθανότατα αύριο το πρωί.

24ωρη απεργία και από το ΕΚΑ

Σε 24ωρη απεργία κατέρχεται το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) την Τετάρτη, 16 Απριλίου, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως έγινε γνωστό μετά από έκτακτη συνεδρίαση του ΕΚΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση, το μεγαλύτερο εργατικό κέντρο της Ελλάδας αναφέρει πως «οι δυνάμεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος δεν κάμπτονται. Το νομοσχέδιο, αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. Αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται, αποσύρεται».

Xωρίς μετρό η Αθήνα - Στάση εργασίας στα λεωφορεία

Χωρίς μετρό (γραμμές 2 & 3) θα μείνει την Τετάρτη 16/6 η Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν 24ωρη απεργία, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

Την ίδια μέρα και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ προκήρυξε στάσεις εργασίας, συμμετέχοντας στην στάση εργασίας του Ε.ΚΑ. κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΓΣΕΕ για 24ωρη απεργία: Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

Εργασιακό νομοσχέδιο: 24ωρη απεργία και από το ΕΚΑ στις 16 Απριλίου

ΝΔ για εργασιακό: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να τοποθετηθούν κατά των απεργιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider