Ο Ν. Δένδιας στο Κόσοβο - Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Ν. Δένδιας στο Κόσοβο - Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας
Δένδιας
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από την Πρόεδρο Βιόσα Οσμάνι Σαντριού και είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση για τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών και τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια.

Κατά την επίσκεψή του στην Πρίστινα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Γκλάουκ Κονιούφτσα, με την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων να βρίσκεται στο επίκεντρο, σύμφωνα με με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Επίσης, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών και Διασποράς Ντονίκα Γκερβάλα-Σβαρζ. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ο διάλογος Βελιγραδίου-Πρίστινας και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών στο twitter.

Συνάντηση με πρωθυπουργό

Κατά την επίσκεψή του στην Πρίστινα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Άλμπιν Κούρτι. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και η ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει τις ευρωπαϊκές προσπάθειες στην περιοχή, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από την Πρόεδρο Βιόσα Οσμάνι Σαντριού και είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση για τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών και τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, όπως αναφέρεται σε άλλη ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη. Προγραμματίζεται να έχει ακόμη συναντήσεις με υπηρετούντες εκεί Έλληνες υπαλλήλους διεθνών οργανισμών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider