Γ. Κεφαλογιάννης: Στην Αστυπάλαια εγκαινιάζουμε νέες μορφές μετακινήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γ. Κεφαλογιάννης: Στην Αστυπάλαια εγκαινιάζουμε νέες μορφές μετακινήσεων
Δήλωση Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για το σχέδιο ανάδειξης της Αστυπάλαιας σε πράσινο νησί.

«Σήμερα εγκαινιάζουμε νέες μορφές μετακινήσεων σε ένα υπέροχο περιβάλλον, στο νησί της Αστυπάλαιας, που θα αποτελέσει πρότυπο για τη μετάβαση στη νέα εποχή της κινητικότητας», δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης για το σχέδιο ανάδειξης της Αστυπάλαιας σε πράσινο νησί και την υλοποίηση καινοτόμων υπηρεσιών μετακίνησης, και συνέχισε:

«Στην Αστυπάλαια θα εισαχθούν καινοτόμες υπηρεσίες δημόσιας συγκοινωνίας κατά παραγγελία, μέσω ψηφιακών εφαρμογών, που θα προσφέρουν στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μεγαλύτερη ελευθερία στις μετακινήσεις.

Τα νέα ηλεκτρικά οχήματα θα ενισχύσουν την τοπική συγκοινωνία που καλείται πλέον να εξυπηρετήσει περισσότερες ανάγκες, με την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών.

Αυτό όμως που θα συμβεί για πρώτη φορά, είναι ότι τα νέα αυτά οχήματα θα γίνουν μέρος ενός δικτύου που θα διαχειρίζεται και θα ανταποκρίνεται στη ζήτηση των επιβατών για συγκοινωνία».

Ο υφυπουργός επεξήγησε πως θα λειτουργεί το νέο σύστημα: «Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, είτε καλώντας, είτε χρησιμοποιώντας το σχετικό λογισμικό, να δηλώσουν την επιθυμία τους για μεταφορά, να ενημερώσουν για τα σημεία επιβίβασης και αποβίβασης.

Το σύστημα διαχείρισης θα συγκεντρώνει τα αιτήματα και θα προσαρμόζει ανάλογα τα δρομολόγια, ενημερώνοντας τους επιβάτες.

Δύο ή τρεις παρέες, για παράδειγμα, μπορεί να εκφράσουν ταυτόχρονα επιθυμία να μεταφερθούν σε διαφορετικά σημεία του νησιού και ανάλογα με τη θέση τους να οργανωθούν οι διαδρομές.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια μορφή διαδραστικής συγκοινωνίας και μάλιστα, με καθαρή ενέργεια, μέσω της ηλεκτροκίνησης.

Η Αστυπάλαια, που φημίζεται μέχρι σήμερα για το λευκό και το γαλάζιο, θα μετατραπεί σε ένα πράσινο νησί, με τη χρήση μορφών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, όμως, θα γίνει το σημείο αναφοράς στη χρήση των νέων υπηρεσιών κινητικότητας, καθώς θα εφαρμοστούν στην πράξη, πιλοτικά, νέες ψηφιακές τεχνολογίες στις αστικές επιβατικές μεταφορές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider