Εμβολιασμοί: Διαθέσιμα τα σκευάσματα Pfizer και Moderna για τους 18-29 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμβολιασμοί: Διαθέσιμα τα σκευάσματα Pfizer και Moderna για τους 18-29 ετών
Εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας
Η εν λόγω ηλικιακή ομάδα δεν θα έχει τη δυνατότητα εμβολιασμού με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, είπε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Η ηλικιακή ομάδα των 18-29 ετών στην Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού με τα σκευάσματα της Pfizer/BioNTech όταν ανοίξουν τα ραντεβού από τις 7 Ιουνίου, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε πως η εν λόγω ηλικιακή ομάδα δεν θα μπορεί να εμβολιάζεται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson λόγω της έλλειψης του μονοδοσικού σκευάσματος.

Με το εμβόλιο της J&J έχουν εμβολιαστεί περίπου 65.000 άτομα, αν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί περισσότεροι.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid, το οποίο ξεκίνησε να εκδίδεται από χθες, είπε ότι ήδη το έχουν εκδώσει περισσότεροι από 81.000 πολίτες μέχρι χθες το βράδυ, ενώ για κάποια λάθη που υπήρξαν ως προς τον τύπο του εμβολίου έχουν ήδη διορθωθεί και όσοι τα εντόπισαν μπορούν να τυπώσουν το νέο διορθωμένο πιστοποιητικό, σύμφωνα με το ant1news.gr.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό όσων ήδη έχουν νοσήσει, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι σε όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, θα έρθει sms με το οποίο θα ακυρώνεται το ραντεβού για την δεύτερη, ενώ σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα κανένα εμβόλιο, αλλά έχουν κλείσε ραντεβού, θα έρθει επίσης μήνυμα ακύρωσης και θα εμβολιαστούν αφού περάσουν 6 μήνες από τότε που νόσησαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider