Podcasts «200 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ» από το Διονύση Σαββόπουλο - Στις 30/5 το δεύτερο επεισόδιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Podcasts «200 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ» από το Διονύση Σαββόπουλο - Στις 30/5 το δεύτερο επεισόδιο
Την Κυριακή 30 Μαΐου η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», παρουσιάζει το δεύτερο επεισόδιο της σειράς των επετειακών podcasts «200 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ» από το Διονύση Σαββόπουλο.

Τι τραγούδια άκουγε η νεολαία του 1900; Τι ονειρεύτηκε ο κόσμος όταν είδε το αερόπλοιο του κόμητος Φον Ζέπελιν στον ουρανό; Με καντάδες, οπερέτες, τραγούδια της Θράκης και της Σμύρνης, ρεμπέτικα της Αμερικής κ.α., ο Διονύσης Σαββόπουλος μας μεταφέρει στις αρχές του 20ου αιώνα, στο Μακεδονικό Αγώνα, στους Βαλκανικούς Πολέμους, στο Διχασμό, στη φωτιά και την καταστροφή της Σμύρνης και στην αυγή του καινούργιου ελληνικού κόσμου.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο πλαίσιο των δράσεων για τα 200 χρόνια μετά την Ελληνική επανάσταση, παρουσιάζει σειρά επετειακών podcasts με το Διονύση Σαββόπουλο, αφιερωμένα στα 200 χρόνια του ελληνικού τραγουδιού.

Το 2ο επεισόδιο της σειράς «200 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ» με τίτλο «ΤΟ ΖΕΠΕΛΙΝ» - Τραγούδια 1900-1930, θα είναι στον αέρα από την Κυριακή 30 Μαΐου στις 12.00 το μεσημέρι από τον ιστότοπο της Επιτροπής www.greece2021.gr και από την ιστοσελίδα www.lifo.gr.

Σε αυτό το podcast, ακούμε άγνωστες ηχογραφήσεις, τραγουδιστικά τεκμήρια συνδυασμένα με τις συναρπαστικές αφηγήσεις του Διονύση Σαββόπουλου για την ατμόσφαιρα της εποχής και ιστορίες πίσω από την ιστορία.

Για τα podcasts, ο Διονύσης Σαββόπουλος συνεργάζεται με το μουσικολόγο καθηγητή κ. Λάμπρο Λιάβα, το δημοσιογράφο, συλλέκτη και ερευνητή κ. Γιώργο Κοντογιάννη και το ζωγράφο κ. Αλέξη Κυριτσόπουλο.

Η παραπάνω δράση είναι μία προσφορά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Η Επιτροπή δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση και τα έσοδά της προέρχονται αποκλειστικά από χορηγίες και το Νομισματικό της Πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει 14 συλλεκτικά νομίσματα που διατίθενται μέσω του ειδικού e-shop στο shop.greece2021.gr και πρέπει όλοι να αποκτήσουμε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider