Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ πως αγνοεί τα δεινά των Παλαιστινίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ πως αγνοεί τα δεινά των Παλαιστινίων
Οι ΗΠΑ, κύριος διπλωματικός σύμμαχος του Ισραήλ, αρνήθηκαν να πραγματοποιηθεί σήμερα μια δημόσια σύνοδος μέσω τηλεδιάσκεψης αφιερωμένη στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Η Κίνα κατηγόρησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «αγνοούν τα δεινά των Παλαιστινίων», αφού η Ουάσινγκτον μπλόκαρε τη διεξαγωγή μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αφιερωμένη στο Μεσανατολικό.

Οι ΗΠΑ, κύριος διπλωματικός σύμμαχος του Ισραήλ, αρνήθηκαν να πραγματοποιηθεί σήμερα μια δημόσια σύνοδος μέσω τηλεδιάσκεψης αφιερωμένη στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, αλλά τελικά δέχθηκαν αυτή να πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Η Κίνα, η οποία προεδρεύει αυτό το μήνα του Συμβουλίου Ασφαλείας, υποστήριξε αντίθετα τους Παλαιστινίους στους κόλπους του ΟΗΕ, όπου χρησιμοποιεί συχνά το δικαίωμα του βέτο που διαθέτει για να μπλοκάρει προτάσεις με στόχο συμμάχους της, όπως η Συρία.

Ενώπιον των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ δήλωσε πως με αυτό τον τρόπο η Ουάσινγκτον και μόνον αυτή αντιτίθεται στη βούληση της διεθνούς κοινότητας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναλαμβάνουν ότι ανησυχούν για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων (...) όμως αγνοούν τα δεινά των Παλαιστινίων», υπογράμμισε η Χούα.

Η κινέζα εκπρόσωπος έκανε το συσχετισμό με το ενδιαφέρον που δείχνει η Ουάσινγκτον για τους Ουιγούρους, μια μουσουλμανική εθνότητα στη βορειοδυτική Κίνα που, σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, υφίσταται καταπίεση από το Πεκίνο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε να αντιληφθούν ότι η ζωή των Παλαιστινίων είναι εξίσου πολύτιμη», υπογράμμισε.

Από τη Δευτέρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποδεχθεί την επείγουσα διεξαγωγή κεκλεισμένων των θυρών δύο τηλεδιασκέψεων για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, όμως αρνήθηκαν δύο κοινές δηλώσεις που καλούν σε τερματισμό των εχθροπραξιών, κρίνοντάς τις «αντιπαραγωγικές» σ' αυτό το στάδιο.

Οι ΗΠΑ επανέλαβαν ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί εναντίον των ρουκετών που εκτοξεύονται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που ελέγχει τη λωρίδα της Γάζας, αλλά κάλεσαν επίσης σε αποκλιμάκωση.

Ζήτησαν ακόμη από το Ισραήλ να κάνει «ό,τι μπορεί για να αποφύγει τα θύματα μεταξύ των αμάχων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider