ΗΠΑ: Απολύθηκε ο CEO της Iterable - Πήρε LSD στο γραφείο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Απολύθηκε ο CEO της Iterable - Πήρε LSD στο γραφείο
Ο συνιδρυτής Andrew Boni είπε ότι η απόλυση του Zhu οφείλεται σε απροσδιόριστες παραβιάσεις των πολιτικών και των αξιών της εταιρείας.

Τον διευθύνοντα σύμβουλό της απέλυσε η νεοσύστατη εταιρεία μάρκετινγκ Iterable, λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών στα γραφεία της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε η ίδια η startup σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους της, ο κύριος λόγος για την απομάκρυνσή του CEO, Justin Zhu, ήταν ότι πήρε LSD, ένα παράνομο ναρκωτικό στις ΗΠΑ, πριν από μια συνάντηση το 2019. Ο Zhu είπε στο Bloomberg ότι πειραματίζεται παίρνοντας μια περιορισμένη ποσότητα του ναρκωτικού, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την εστίασή του.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το προσωπικό, ο συνιδρυτής Andrew Boni είπε ότι η απόλυση του Zhu οφείλεται σε απροσδιόριστες παραβιάσεις των πολιτικών και των αξιών της εταιρείας. Το διοικητικό συμβούλιο αντικατέστησε τον Zhu με τον Boni ως CEO.

Αν και η χρήση ναρκωτικών όπως το LSD παραμένει αμφιλεγόμενη, σύμφωνα με το Bloomberg έχει γίνει αποδεκτή σε τμήματα της Silicon Valley και σε ορισμένους ιατρικούς κύκλους. Ο Steve Jobs, ο πρώην συνιδρυτής της Apple, είπε στον βιογράφο του πως «η λήψη LSD ήταν μια βαθιά εμπειρία, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μου». Το MDMA, γνωστό ως έκσταση, βρίσκεται επί του παρόντος σε δοκιμές στις ΗΠΑ για χρήση στη θεραπεία της μετατραυματικής διαταραχής του στρες.

Η Iterable ιδρύθηκε το 2013 και έχει αναπτυχθεί γρήγορα, προσελκύοντας πελάτες όπως η DoorDash και η Zillow. Οι επενδυτές της περιλαμβάνουν τους Index Ventures, Charles River Ventures και Viking Global Investors. Η αξία της είναι περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το PitchBook.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider