Διεθνή
16-04-2021 | 15:13

Ελπιδοφόρος: Διασφαλίζουμε απόλυτα τις συντάξεις και την περίθαλψη των κληρικών μας

Newsroom
Μοιράσου το
Ελπιδοφόρος: Διασφαλίζουμε απόλυτα τις συντάξεις και την περίθαλψη των κληρικών μας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το μεγάλο στοίχημα της εξασφάλισης και της διασφάλισης του μέλλοντος του συνταξιοδοτικού προγράμματος των κληρικών, αλλά και των λαϊκών υπαλλήλων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής κέρδισε οριστικά ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. 

Χθες, η Αρχιεπισκοπική Επιτροπή Παροχών, η οποία εργάστηκε σκληρά κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών για την επίλυση ενός θέματος που απειλούσε να τινάξει στον αέρα τη συνταξιοδότηση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των συμμετεχόντων, αποδέχθηκε, στο πλαίσιο μιας ιστορικής ψηφοφορίας, τις τροποποιήσεις στο σχέδιο του προγράμματος συνταξιοδότησης, οι οποίες αποβλέπουν αφενός μεν στη βελτίωση της όλης χρηματοδότησης, αφετέρου δε στην προστασία των κεκτημένων.

Οι αλλαγές ενσωματώνουν στο σχέδιο τη νέα μέθοδο χρηματοδότησης που εφαρμόζει η Αρχιεπισκοπή από τις αρχές του έτους, αποβλέποντας στην εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης σταθερότητάς του και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των μερών και των ενοριών που συμβάλλουν στην υλοποίησή του. Το σχέδιο έχει πλέον οριστικοποιηθεί και η διαδικασία συγκέντρωσης κεφαλαίων συνεχίζεται με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα.

«Πετύχαμε σήμερα κάτι που τα προηγούμενα χρόνια φάνταζε ακατόρθωτο χάρη στην ειλικρινή αφοσίωση και αγάπη της Αρχιεπισκοπικής Επιτροπής Παροχών», σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής.

«Για πρώτη φορά», τόνισε, «η Επιτροπή και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής εργάζονται από κοινού σε πνεύμα ειλικρίνειας, αμοιβαίου σεβασμού και κυρίως διαφάνειας, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά η κρίση. Είχαμε αρκετό και δύσβατο δρόμο να διανύσουμε», υπογράμμισε, «αλλά γνωρίζουμε ότι τίποτε καλό δεν επιτυγχάνεται χωρίς προσπάθεια και σκληρό αγώνα». Ευχαριστώντας, μάλιστα, τόσο τα μέλη της Επιτροπής όσο και τους εκπροσώπους της Αρχιεπισκοπής για το έργο τους, ανέφερε ότι επιθυμεί «όλα τα μέρη που συμμετέχουν στο σχέδιο να γνωρίζουν ότι η οικονομική ασφάλειά τους δεν πρόκειται να τεθεί ποτέ ξανά υπό αμφισβήτηση».

Από την πλευρά του, ο π. Τζέιμς Γκρεάνιας, πρόεδρος της Επιτροπής, ευχαρίστησε όλα τα μέλη της και όσους συμμετείχαν στη διαδικασία διαβούλευσης για τη δημιουργική συμβολή τους, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων προς τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο για την προνοητικότητά του, καθώς ήταν εκείνος, όπως είπε, που «από την πρώτη ημέρα της εκλογής και της ενθρόνισής του έθεσε το ζήτημα αυτό στην κορυφή των προτεραιοτήτων της αρχιεπισκοπής διακονίας του». «Σήμερα», επισήμανε, «γράφουμε κυριολεκτικά ιστορία και ανυπομονούμε να εργαστούμε μαζί με τον αρχιεπίσκοπό μας προκειμένου να διασφαλίσουμε στο διηνεκές την περίθαλψη των κληρικών μας και των λαϊκών υπαλλήλων μας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.