Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις φοιτητών στο ΑΠΘ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις φοιτητών στο ΑΠΘ
Συνεχίζεται η κατάληψη που πραγματοποιούν φοιτητές και φοιτήτριες έπειτα από αποφάσεις 12 φοιτητικών συλλόγων στην πρυτανεία του ΑΠΘ.

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα οι κινητοποιήσεις των φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τους φοιτητικούς συλλόγους Γεωπονίας, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Δασολογίας, Πληροφορικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Γαλλικού, Φιλολογικού, Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Αγγλικού και του ΣΟΦΕΘ, προχώρησαν σήμερα το πρωί στον αποκλεισμό του campus.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι φοιτητικοί σύλλογοι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την επιστροφή στις σχολές μας με όλα τα μέτρα προστασίας και για την μη εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη».

«Συνεχίζουμε με πλούσια δραστηριότητα μπροστά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ. Ανοίγουμε το πανεπιστήμιο στον λαό, στα εργατικά σωματεία και τη νεολαία αποκλείοντας το από τις δυνάμεις καταστολής και τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης» προσθέτουν και καταλήγουν: «Το μήνυμα που στέλνεται είναι ηχηρό: η καταστολή δεν θα περάσει. Στα όνειρα των φοιτητών και του λαού δεν χωράει η βία και η καταστολή».

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη που πραγματοποιούν φοιτητές και φοιτήτριες έπειτα από αποφάσεις 12 φοιτητικών συλλόγων στην πρυτανεία του ΑΠΘ.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider