Earth 300: Το super γιοτ που θα χρεώνει 3 εκατ. δολάρια το άτομο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Earth 300: Το super γιοτ που θα χρεώνει 3 εκατ. δολάρια το άτομο
Ο Aaron Olivera θέλει με το πλοίο του να επιστήσει την προσοχή στην κλιματική αλλαγή. 

Στα 3 εκατ. δολάρια εκτιμάται πως θα ανέρχεται το κόστος για τους - πλούσιους - επισκέπτες που θα θελήσουν να ταξιδέψουν με το super γιοτ Earth 300, το οποίο βέβαια δεν αναμένεται να πάρει φυσική μορφή πριν το 2025. 

Πρόκειται για ένα οικολογικό - πολυτελές γιοτ, το οποίο σύμφωνα με τα σχέδια του δημιουργού του Aaron Olivera θα κινείται με πυρηνική ενέργεια και ταξιδεύει σε όλες τις θάλασσες με επιστήμονες, ακτιβιστές και δισεκατομμυριούχους, με στόχο την εξέταση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι ωκεανοί. 

Το πλοίο έχει σχεδιαστεί από τον Ivan Salas Jefferson, θα έχει μήκος σχεδόν 300 μέτρα και ύψος σχεδόν 60 μέτρα, ενώ θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 425 άτομα κάθε φορά. Πάνω στο σκάφος θα υπάρχουν πολυτελείς σουίτες για τους ...δισεκατομμυριούχους που πλήρωσαν αδρά για το 10ήμερο ταξίδι στη θάλασσα, ενώ οι επιστήμονες και οι ακτιβιστές που θα τους «συνοδεύουν» θα ταξιδεύουν δωρεάν. Ή τουλάχιστον αυτό είναι το όραμα του Aaron Olivera, ο οποίος θέλει με το πλοίο του να επιστήσει την προσοχή στην κλιματική αλλαγή. 

insider

Το συνολικό κόστος για την κατασκευή του Earth 300 εκτιμάται πως θα ανέρθει κάπου μεταξύ 500 και 700 εκατ. δολαρίων, ενώ - δεδομένου  ότι θα προχωρήσει βάσει σχεδιασμού - αναμένεται να είναι έτοιμο το 2025.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider