Goldman Sachs: Επιταχύνεται η πορεία των εμβολιασμών στην Ε.Ε.

Νίκος Βασιλόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Επιταχύνεται η πορεία των εμβολιασμών στην Ε.Ε.
Ως αποτέλεσμα, η Ε.Ε. θα εξαρτάται λιγότερο από το AstraZeneca και δεν αναμένεται να επιβραδυνθούν οι εμβολιασμοί λόγων περιορισμών ηλικίας στον πληθυσμό.

Σε μελέτη που πραγματοποίησε η Goldman Sachs για την παγκόσμια πορεία του εμβολιασμού, αναφέρει ότι, παρά τον ελλιπή εφοδιασμό σε εμβόλια το πρώτο τρίμηνο του έτους, η Ε.Ε. βρίσκεται σε πολύ καλή θέση αναμένοντας 280 εκατομμύρια δόσεις να παραδοθούν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους Ενώ ο εφοδιασμός ήταν λιγοστός στο πρώτο τρίμηνο, η Ε.Ε. βρίσκεται σε πολύ καλή θέση με αναμενόμενες δόσεις 280 εκατομμυρίων από την Pfizer, τη Moderna και την Johnson & Johnson στο δεύτερο τρίμηνο. Ως αποτέλεσμα, η Ε.Ε. θα εξαρτάται λιγότερο από το AstraZeneca και δεν αναμένεται να επιβραδυνθούν οι εμβολιασμοί λόγων περιορισμών ηλικίας στον πληθυσμό.

Η πορεία διαφαίνεται θετικότερη από το αναμενόμενο

Δεδομένων αυτών, το χρονοδιάγραμμα που πλέον τίθεται, είναι να έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο έως τις αρχές Μαΐου, των ΗΠΑ έως μέσα Μαΐου, του Καναδά έως τέλη Μαΐου, της Ε.Ε. έως τέλη Ιουνίου, της Αυστραλίας περί τα μέσα του Αυγούστου και της Ιαπωνίας έως το τέλος Αυγούστου. Δηλαδή κερδίζουμε περίπου είκοσι ημέρες σε σχέση με την αναμενόμενη πορεία εμβολιασμού που υπήρχε.

Εκτιμάται ότι οι 4 μεγάλες δυνάμεις της Ε.Ε. στο σύνολό τους, θα έχουν διασχίσει το κατώφλι του εμβολιασμού του 60%, έως τα τέλη του Ιουνίου. Συνδυάζοντας τα παραπάνω χρονοδιαγράμματα με τις εκτιμήσεις των κρουσμάτων, αναμένουμε ότι το επίπεδο ανοσίας, έχει ήδη αγγίξει το 60% στο Ηνωμένο Βασίλειο, και θα αγγίξει το 60% εντός δέκα ημερών στις ΗΠΑ, μέσα στον Μάιο στην Ιταλία, τον Ιούνιο στη Γερμανία και την Ισπανία, τον Ιούλιο στον Καναδά και τη Γαλλία και τον Αύγουστο στην Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider