Δημόπουλος: Ο εμβολιασμός η μόνη λύση για να κάμψουμε την πανδημία

Newsroom
Μοιράσου το
Δημόπουλος: Ο εμβολιασμός η μόνη λύση για να κάμψουμε την πανδημία
Για τον παγκόσμιο «συναγερμό» που έχει προκαλέσει ο συσχετισμός του εμβολίου της AstraZeneca με μία εξαιρετικά σπάνια παρενέργεια θρομβώσεων, μίλησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Για τον παγκόσμιο «συναγερμό» που έχει προκαλέσει ο συσχετισμός του εμβολίου της AstraZeneca με μία εξαιρετικά σπάνια παρενέργεια θρομβώσεων, μίλησε στον ΑΝΤ1, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, τονίζοντας πως πρέπει να δούμε το θέμα στην πραγματική του διάσταση.

Ειδικότερα, εξήγησε ότι ο εμβολιασμός έναντι του SARS-CoV-2 είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός και η μόνη λύση για να κάμψουμε την πανδημία, ενώ έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη από όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια και η εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα από το εμβόλιο της AstraZeneca είναι σημαντική.

Πράγματι, συνέχισε ο κ. Δημόπουλος, «έχουν καταγραφεί κάποια περιστατικά με σχηματισμό θρόμβων. Ωστόσο, η πιθανότητα μίας τέτοιας παρενέργειας κυμαίνεται από 1/100.000 έως 1/500.000. Χωρίς να παραγνωρίζει το πρόβλημα κανείς, πρέπει να δει το όφελος που προκύπτει από τη συνέχιση των εμβολιασμών».

Υπογράμμισε επίσης πως πρέπει να υπάρχει ένας συντονισμός σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αποφεύγονται μονομερείς αποφάσεις που προκαλούν σύγχυση σε όλους.

Τέλος, επεσήμανε πως η συγκεκριμένη παρενέργεια εντοπίστηκε μόλις τις τελευταίες 10 ημέρες και ακόμη δεν έχει βρεθεί ο παθογενετικός μηχανισμός που συνδέει το εμβόλιο με αυτό το σπάνιο σύνδρομο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.