Διεθνή
01-04-2021 | 12:39

Η Apple θα χρησιμοποιήσει μπαταρίες της Tesla για να αποθηκεύει ενέργεια

Newsroom
Μοιράσου το
Η Apple θα χρησιμοποιήσει μπαταρίες της Tesla για να αποθηκεύει ενέργεια
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Apple σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις μπαταρίες της Tesla για την αποθήκευση ενέργειας από την ηλιακή της φάρμα στη Βόρεια Καλιφόρνια, σύμφωνα με αναφορές σε διεθνή μέσα.

Νωρίτερα, η Apple είχε ανακοινώσει ένα project ανανεώσιμης ενέργειας κοντά στις ηλιακές εγκαταστάσεις της στο Μonterey, το οποίο θα αποθηκεύει περίπου 240 μεγκαβατώρες ενέργειας, αρκετές για να δώσουν ρεύμα σε 7.000 σπίτια.

Ενώ η ανακοίνωση δεν ανέφερε την Tesla, αξιωματούχοι της περιοχής σχολίασαν πως η Apple θα χρησιμοποιήσει για το project 85 mega μπαταρίες λιθίου της Tesla με τις οποίες θα ηλεκτροδοτηθούν τα κεντρικά της Apple στο Cupertino της Καλιφόρνια.

Σε δελτίο Τύπου, η Apple ανακοίνωσε πως το project “California Flats” θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα project μπαταριών στη χώρα και θα υποστηρίξει την ηλιακή φάρμα της που παράγει 130 μεγκαβατώρες και προμηθεύει όλη την ανανεώσιμη ενέργεια της Apple στη Καλιφόρνια. Το project θα αποθηκεύει το πλεόνασμα ενέργειας που παράγεται μέσα στην ημέρα και θα το διανέμει σύμφωνα με τις ανάγκες.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.