Σαρώνει ξανά τη Γαλλία η πανδημία - Νέο αρνητικό υψηλό στις ΜΕΘ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαρώνει ξανά τη Γαλλία η πανδημία - Νέο αρνητικό υψηλό στις ΜΕΘ
Εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση, το γαλλικό σύστημα υγείας θα βρεθεί αντιμέτωπο με ένα «άνευ προηγουμένου βίαιο σοκ» σε περίπου τρεις εβδομάδες.

Με «ιλιγγιώδη ρυθμό» αυξάνονται τα κρούσματα με κορονοϊό στη Γαλλία και εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, ίσως χρειαστούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, δήλωσε σήμερα ο Φρεντερίκ Βαλτού, πρόεδρος της ομοσπονδίας νοσοκομείων στη Γαλλία.

«Η επιδημία ανεβάζει ρυθμό και τα στοιχεία εκρήγνυνται», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI ο Βαλτού, που είναι επίσης δήμαρχος του Φοντενεμπλό, νότια του Παρισιού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων COVID-19 στη Γαλλία έχει επιταχυνθεί περαιτέρω παρά την έναρξη ενός τρίτου lockdown το σαββατοκύριακο, με τον αριθμό των ανθρώπων σε μονάδες εντατικής θεραπείας να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο του τετραμήνου.

Ο Βαλτού δήλωσε ότι εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, το γαλλικό σύστημα υγείας θα βρεθεί αντιμέτωπο με ένα «άνευ προηγουμένου βίαιο σοκ» σε περίπου τρεις εβδομάδες.

Ίσως χρειαστούν περισσότεροι περιορισμοί προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία της COVID-19 στη Γαλλία, εάν τα υφιστάμενα μέτρα δεν οδηγήσουν σε βελτίωση της κατάστασης, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος επιδημιολόγος και επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης Αρνό Φοντανέ στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Η Γαλλία ανακοίνωσε χθες 15.792 νέα κρούσματα κορονοϊού, υπερδιπλάσια των 6.471 που είχε ανακοινώσει την περασμένη Δευτέρα και ο υψηλότερος αριθμός για την ημέρα Δευτέρα από το αποκορύφωμα του δεύτερου κύματος στις αρχές Νοεμβρίου.

Η χώρα κατέγραψε επίσης 343 νέους θανάτους, οδηγώντας τον επίσημο αριθμό των νεκρών λόγω της Covid-19 σε 92.621 --ο 8ος υψηλότερος αριθμός νεκρών λόγω της πανδημίας στον κόσμο, κάτω ακριβώς από τη Ρωσία.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία επέβαλε lockdown διάρκειας ενός μήνα στο Παρίσι και σε περιοχές του βόρειου τμήματος της χώρας καθώς ο ασταθής ρυθμός των εμβολιασμών και η εξάπλωση ιδιαίτερα μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών του ιού ανάγκασαν τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να αλλάξει ρότα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider