Σημαντική η βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας, σύμφωνα με τον Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντική η βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας, σύμφωνα με τον Πάουελ
Τόσο η Fed όσο και ιδιώτες οικονομολόγοι αναμένουν σημαντική αύξηση του ΑΕΠ και της καταναλωτικής δαπάνης στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους μήνες λόγω των προγραμμάτων εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

Την άποψη πως η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε σταθερή ανάκαμψη και με ρυθμούς μεγαλύτερους από αυτούς που είχαν αρχικά εκτιμηθεί θα σημειώσει ο επικεφαλής της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed), Τζερόμ Πάουελ, σε επιτροπή του Κογκρέσου την Τρίτη, σύμφωνα με προσχέδιο της ομιλίας του που δημοσίευσε το Reuters.

Ο Πάουλε αναμένει να κάνει λόγο στην ανεργία που έχει αυξηθεί στις ΗΠΑ λόγω της κρίσης του κορονοϊού, λέγοντας ότι το ποσοστό απασχόλησης είναι σημαντικά χαμηλότερο από τα προ-πανδημίας επίπεδα.

«Η ανάκαμψη αργεί ακόμα και έτσι η Fed θα συνεχίσει να παρέχει τη στήριξη που χρειάζεται η οικονομία των ΗΠΑ για όσο διάστημα αυτή χρειαστεί» θα υποστηρίξει ο Πάουελ στην ομιλία του.

Υπενθυμίζεται πως τόσο η Fed όσο και ιδιώτες οικονομολόγοι αναμένουν σημαντική αύξηση του ΑΕΠ και της καταναλωτικής δαπάνης μέσα στους επόμενους μήνες λόγω των προγραμμάτων εμβολιασμών κατά του κορονοϊού που θα «ανοίξουν» την αμερικανική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider