Διεθνή
22-03-2021 | 12:36

Γερμανία: Σήμερα η απόφαση για την παράταση του lockdown

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανία: Σήμερα η απόφαση για την παράταση του lockdown
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την παράταση της ισχύος του lockdown έως τις 18 Απριλίου αναμένεται να αποφασίσουν αργότερα σήμερα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια, ενόψει του Πάσχα (4 Απριλίου) και λόγω της μεγάλης, «εκθετικής αύξησης» των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Ο δείκτης των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας βρίσκεται σήμερα στο 104 για όλη την Γερμανία, είναι επομένως αναμενόμενη η ενεργοποίηση του «φρένου έκτακτης ανάγκης» που θεσπίστηκε στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

Σύμφωνα με το προσχέδιο επί του οποίου θα κληθούν σήμερα να συμφωνήσουν η κεντρική και οι κρατιδιακές κυβερνήσεις, οποιαδήποτε σχέδια χαλάρωσης των περιορισμών αναστέλλονται, ενώ η σημερινή κατάσταση συνεχίζεται έως τις 18 Απριλίου. Σχολεία, παιδικοί σταθμοί και καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ αποθαρρύνονται οι μετακινήσεις εκτός κρατιδίου. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα ταξίδια στο εξωτερικό ενόψει των διακοπών του Πάσχα και του μεγάλου ενδιαφέροντος που διαπιστώνεται για δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μαγιόρκα. «Μόνο τα απολύτως απαραίτητα» ταξίδια πρέπει να πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, επισημαίνεται, ενώ εισάγεται η υποχρέωση διενέργειας τεστ πριν από το ταξίδι της επιστροφής, ανεξαρτήτως του εάν η περιοχή περιλαμβάνεται στις «επικίνδυνες» ή όχι, καθώς και η παραμονή σε καραντίνα.

Το έγγραφο που διέρρευσε στον Τύπο περιλαμβάνει ακόμη αναφορές σε ανάληψη μεγαλύτερης ευθύνης από τους επιχειρηματίες έναντι των εργαζομένων, με διευκόλυνση της τηλεργασίας, προσφορά τεστ και εντατική τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.