Ελλάδα
19-03-2021 | 22:12

Τροχαίο - Βουλή: Τοποθέτηση σηματοδότη στη Β. Σοφίας - Πρόταση της Τροχαίας

Newsroom
Μοιράσου το
Τροχαίο - Βουλή: Τοποθέτηση σηματοδότη στη Β. Σοφίας - Πρόταση της Τροχαίας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Τροχαία Αττικής με κατεπείγον έγγραφο προς την Περιφέρεια Αττικής και το υπ. Υποδομών και Μεταφορών, εισηγείται την εγκατάσταση αριστερόστροφου φωτεινού σηματοδότη στο κατερχόμενο ρεύμα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, με παράλληλη διαμόρφωση τμήματος της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας, προκειμένου αυτή να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα οχήματα, τα οποία προτίθεται να στρίψουν αριστερά προς την είσοδο της Βουλής.

Το σχετικό έγγραφο εστάλη από την Τροχαία την Πέμπτη (18 Μαρτίου), στη Διεύθυνση Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής καθώς και στην αρμόδια Διεύθυνση Οδικών Υποδομών, του υπ. Υποδομών και Μεταφορών.

Κατόπιν αυτού η Περιφέρεια θα διενεργήσει σχετική αυτοψία. και στη συνέχεια θα συνταχθεί κυκλοφοριακή μελέτη αλλά και μελέτη φωτεινής σηματοδότησης οι οποίες αφού εγκριθούν , θα δοθούν προς υλοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Για το ζήτημα αυτό ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι «επί διοικήσεώς μας, πρώτη φορά μας υποβάλλεται σχετικό αίτημα από την Τροχαία Αττικής. Είμαστε πρόθυμοι να συνδράμουμε στην καλύτερη προάσπιση της οδικής ασφάλειας, όπου κρίνεται αναγκαίο»

Τέλος όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας «ανάλογο αίτημα είχε υποβληθεί το 2012 από τη Βουλή προς την τότε αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών, ωστόσο απορρίφθηκε από το υπουργείο, καθώς δεν υπήρχε η σύμφωνη γνώμη της Τροχαίας. Η σχετική απόφαση είχε κοινοποιηθεί και στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να είναι ενήμερη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.