Δανία: «Αδειάζει» τις μη-προνομιούχες γειτονιές από πρόσφυγες και μετανάστες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δανία: «Αδειάζει» τις μη-προνομιούχες γειτονιές από πρόσφυγες και μετανάστες
Το νομοσχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση της Δανίας έχει στόχο να αναδιαμορφώσει το κοινωνικό υπόβαθρο των «μη προνομιούχων περιοχών», όπως τις χαρακτηρίζει, μειώνοντας τον αριθμό των «κατοίκων από μη δυτικές χώρες». 

Ένα πλάνο «αναβάθμισης επιπέδου διαβίωσης» σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών της Δανίας, με επίκεντρο τις περιοχές στις οποίες κατοικούν ως επί το πλείστον μετανάστες και πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον Guardian, το νομοσχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση έχει στόχο να αναδιαμορφώσει το κοινωνικό υπόβαθρο των «μη προνομιούχων περιοχών», όπως τις χαρακτηρίζει, μειώνοντας τον αριθμό των «κατοίκων από μη δυτικές χώρες».

Η μεταναστευτική πολιτική της Δανίας είναι μεταξύ των πιο περιοριστικών της Ευρώπης και όπως εκτιμάται το νέο προτεινόμενο νομοσχέδιο θα θέσει ακόμα πιο αυστηρούς όρους. Συγκεκριμένα, η πρόταση του ΥΠΕΣ περιλαμβάνει τον περιορισμό των κατοίκων με «μη δυτική προέλευση» σε κάθε γειτονιά στο 40%, μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών Kaare Dybvad Bek, δήλωσε πως «πολλοί μη δυτικοί μετανάστες σε μία περιοχή αυξάνουν το ρίσκο να δημιουργηθούν θρησκευτικές και πολιτισμικές 'παράλληλες κοινωνίες'», ενώ τόνισε πως θα αφαιρεθεί η λέξη «γκέτο» από το νομοσχέδιο, μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider