Ελλάδα
07-03-2021 | 16:09

Δημοσκόπηση GPO: «Κλειδώνει» στο 13,7% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Μοιράσου το
Δημοσκόπηση GPO: «Κλειδώνει» στο 13,7% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα, πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO η οποία δημοσιεύεται στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» αφορά όλα τα καυτά θέματα της περιόδου και επικεντρώνεται στον ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας και στη διαχείριση και τα αποτελέσματά της.

Το πρώτο βασικό αποτέλεσμα είναι ότι η κοινή γνώμη είναι ανήσυχη για την οικονομική πραγματικότητα η οποία στη μετα-Covid περίοδο είναι εντελώς ασταθής. Παρόλες τις σημαντικές δυσκολίες για την κυβέρνηση αυτή την περίοδο, το καμπανάκι φαίνεται να χτυπά δυνατότερα για την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία φαίνεται να «κλειδώνει» μια διαφορά κοντά στις 13,5 μονάδες την οποία δεν μπορεί να μικρύνει, καθώς η ΝΔ καταγράφει ένα ποσοστό 36,4% έναντι του 22,7% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έτσι, καθίσταται πολιτικά κυρίαρχος δίνοντας στη Ν.Δ. έναν αέρα αυτοδυναμίας, καταγράφοντας ο ίδιος σημαντικό ποσοστό αποδοχής (47,7%) έναντι του Αλέξη Τσίπρα (24,1%) ως προς την καταλληλότητα για τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Συνοπτικά, μπορούμε να πούμε ότι αφενός η ΝΔ έχει δεχτεί πολλά πλήγματα, κυρίως από την υπόθεση Λιγνάδη, από την άλλη η υπόθεση Κουφοντίνα «καίει» τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίπεδο αυτό, η παραίτηση Μενδώνη συγκεντρώνει πλειοψηφία (56,2%) αλλά επίσης πλειοψηφική είναι και η άποψη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κυρίως επιθυμεί να αντλήσει πολιτική υπεραξία από το πρόβλημα παρά να το λύσει. 

Όσον αφορά την υπόθεση Κουφοντίνα, το 62,9% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποκύψει στον εκβιασμό της μεταγωγής. Το γεγονός ότι ίδια γνώμη φαίνεται να έχει και το 37,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει την υπόθεση ότι η υπόθεση Κουφοντίνα είναι πιο επιβλαβής για τον ΣΥΡΙΖΑ παρά για τη ΝΔ.

Στο επίπεδο της οικονομίας μετά την πανδημία, η πλειοψηφία της τάξης του 64,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης και τα αντίστοιχα μέτρα στήριξης για τον κορονοϊό είναι ανεπαρκή. 
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.