Ειδήσεις
02-03-2021 | 17:28

Στήριξη της ΚΕΔΕ στα μέτρα ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης 

Newsroom
Μοιράσου το
Στήριξη της ΚΕΔΕ στα μέτρα ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης 

Τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στα μέτρα για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΔΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στον 4ο Auto Forum.

Ο κ. Παπαστεργίοτυ στάθηκε στην ανάγκη για ολιστική αντιμετώπιση του θέματος της ηλεκτροκίνησης, η οποία θα τροφοδοτείται από πράσινη καθαρή ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές χωρίς αρνητικό αποτύπωμα στις πόλεις.

Ακόμα, επεσήμανε την μεγάλη ευκαιρία δίνεται στους πολίτες από την πολιτεία για την απόκτηση ηλεκτροκίνητου οχήματος αλλά και στους Δήμους να τρέξουν προγράμματα μέσω του «Αντώνης Τρίτσης» αλλά κυρίως του Ταμείου Ανάκαμψης, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Παπαστεργίου:

«Σε 270 Δήμους ήδη τρέχουν οι μελέτες και οι διαδικασίες για την προμήθεια φορτιστών και τη μελέτη χωροθέτησης των σημείων που θα τοποθετηθούν (ΣΦΗΟ). Χρειάζονται γενναία μέτρα προς την εφαρμογή του εξηλεκτρισμού. Η ΚΕΔΕ, με την πολύ καλή συνεργασία με την Γενική Γραμματέα Ενέργειας και  Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, είναι παρούσα στην προώθηση της αναγκαιότητας της ηλεκτροκίνησης.

Θέλουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά με την απαραίτητη  παραγωγή της ενέργειας μέσω Ανανεώσιμων Πηγών. Στοίχημα είναι να φτιάξουμε ενεργειακά αυτόνομες τις πόλεις μας, βελτιώνοντας την ενεργειακή τους απόδοση. Οραματιζόμαστε πιο καθαρές, πιο βιώσιμες, πιο ήσυχες πόλεις και η ηλεκτροκίνηση μας δίνει ένα πεδίο δόξης λαμπρό»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.