Στα 6 δισ. δολάρια ανήλθε η αξία του Reddit

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 6 δισ. δολάρια ανήλθε η αξία του Reddit

To Reddit ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 250 εκατ. δολάρια από ιδιώτες επενδυτές, παρασυρμένο από το κύμα χρηστών του μέσου που οδήγησαν στην χρηματιστηριακή φρενίτιδα.

Η αξία της εταιρείας αυξήθηκε στα 6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με μια δήλωση εκπροσώπου της. Το Reddit σχεδιάζει να δαπανήσει τα χρήματα για να αναπτύξει διαφημιστικές υπηρεσίες, να επεκταθεί διεθνώς και να προσθέσει εργαλεία video.

Ιδρυμένο το 2005, το Reddit επιτρέπει σε όλους να «ανεβάζουν» δημοσιεύσεις ή να παραπέμπουν σε άρθρα, καλώντας την κοινότητα να βαθμολογήσει θετικά ή αρνητικά τις δημοσιεύσεις. Αργά αλλά σταθερά μπήκε στο mainstream και είναι ένα από τα site με τις περισσότερες επισκέψεις στις ΗΠΑ.

Το Reddit είναι το μέρος όπου γεννήθηκαν κάποια από τα πιο γνωστά διαδικτυακά memes, όπως επίσης θεωρίες συνωμοσίας και καμπάνιες παρενόχλησης.

Η χρηματιστηριακή έκρηξη των τελευταίων εβδομάδων, οργανώθηκε από ένα site ονόματι WallStreetBets. H μετοχή της GameStop, της AMC αλλά και το ασήμι ήταν κάποιοι από τους παράξενους στόχους του κινήματος, με τον δηλωμένο σκοπό του «χτυπήματος» των hedge funds που σορτάρουν τις συγκεκριμένες μετοχές.

Το Reddit κεφαλαιοποίησε το ενδιαφέρον με το να προβάλει ένα τηλεοπτικό διαφημιστικό πέντε δευτερολέπτων κατά το Super Bowl, στο οποίο απέδιδε μνεία στο WallStreetBets. Αυτά τα πέντε δευτερόλεπτα «έφαγαν» όλο το budget της Reddit. Μετά από την τελευταία επένδυση θα είναι σε θέση να αγοράσει ακόμη περισσότερο χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider