Ανοίγουν κομμωτήρια και ζωολογικοί κήποι στο Βέλγιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγουν κομμωτήρια και ζωολογικοί κήποι στο Βέλγιο

Το άνοιγμα των κομμωτηρίων, αλλά και των ζωολογικών κήπων στις 13 Φεβρουαρίου αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή του Βελγίου, η οποία συνεδρίασε σήμερα.

Ωστόσο, κλειστά θα παραμείνουν τα κέντρα αισθητικής και όποια άλλη δραστηριότητα απαιτεί επαφή. Το πιο πιθανό είναι να ανοίξουν την 1η Μαρτίου, ενώ στις 26 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει και πάλι η Επιτροπή με βασικό θέμα τις επόμενες κινήσεις σχετικά με την εστίαση.

«Η κατάσταση του κορoνοϊού στη χώρα μας είναι αρκετά σταθερή από τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσέθσε ότι «με την πρώτη ματιά, αυτό μπορεί να ακούγεται σαν όχι και τόσο μεγάλο επίτευγμα, αλλά κατά τη γνώμη μου, είναι.»

Ο Αλεξάντερ Ντε Κρο συμπλήρωσε ότι «παραμείναμε σταθεροί σε μια εποχή που έχουν εμφανιστεί νέες μεταλλάξεις, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε μεγάλες εκρήξεις σε άλλες χώρες».

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό, γιατί δείχνει ότι λειτουργούν οι κανόνες που έχουμε. Κυρίως επειδή όλοι ακολουθούμε τους κανόνες μαζί» ανέφερε.

Ο Βέλγος Πρωθυπουργός τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider