Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει προκηρυχτεί για τις 13.00 στα Προπύλαια, κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Η διαδήλωση στην οποία καλούν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και φοιτητικοί σύλλογοι, αποτελεί άλλη μια διαμαρτυρία ενάντια στις αλλαγές του τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ καθώς και στην επιχειρούμενη δημιουργία ειδικής αστυνομικής ομάδας για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η ΟΛΜΕ στο κάλεσμα της αναφέρει: «Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Αντίστοιχα, η ΔΟΕ: «Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνεχίζει να νομοθετεί με αυταρχισμό, με το μάτι στραμμένο στα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των δημόσιων πανεπιστημίων και με αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα που βιώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί».

Οι φοιτητές από την πλευρά τους αναφέρουν: «Αν νοιάζονται για την προστασία της υγείας των φοιτητών, για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών να αποσύρουν τώρα το νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοϊδη και να κάνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά δεκάδων φοιτητικών συλλόγων και χιλιάδων φοιτητών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider