«Πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για το εμβόλιο της AstraZeneca

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για το εμβόλιο της AstraZeneca

Έναν μήνα μετά την έγκρισή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ κήρυξε το εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ασφαλές για γενική χρήση στα 27 κράτη μέλη.

Αυτό είναι το τρίτο εμβόλιο που πήρε το «πράσινο» φως από το EMA, μετά από αυτά που έγιναν από την Pfizer και τη Moderna. Και τα δύο είχαν εγκριθεί για όλους τους ενήλικες.

Υπήρξαν ανησυχίες ότι η έλλειψη δεδομένων σχετικά με τις επιπτώσεις του εμβολίου στους ηλικιωμένους θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση την έγκριση για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

Η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως περισσότερα εμβόλια προκειμένου να επισπεύσει το πρόγραμμα ανοσοποίησης των Ευρωπαίων, με εμβόλια όπως αυτά της AstraZeneca και της Pfizer να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην παράδοση των ποσοτήτων τις οποίες είχαν υποσχεθεί για τους πρώτους μήνες του έτους.

Το εμβόλιο της AstraZeneca θα πρέπει να χορηγείται μόνο σε ανθρώπους μεταξύ 18 και 64 ετών, λόγω έλλειψης δεδομένων για το πόσο αποτελεσματικό είναι σε μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, ανέφερε χθες, Πέμπτη, σε προσχέδιο σύστασης η επιτροπή εμβολιασμού της Γερμανίας.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider