«Έπιασε» τα 2 δισ. ευρώ ανεκτέλεστο ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έπιασε» τα 2 δισ. ευρώ ανεκτέλεστο ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η έγκριση από πλευράς της DG COMP (η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) του έργου υποδομής του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου E65, που θα συνδέει την πόλη των Τρικάλων με την Εγνατία Οδό (συνολικού μήκους 70,5 χλμ., θα περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας, των δρόμων εξυπηρέτησης και των λοιπών οδικών συνδέσεων), επί της ουσίας προσθέτει και τυπικά κατασκευαστικό αντικείμενο ύψους 442 εκατ. ευρώ στο ανεκτέλεστο του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Δεδομένου ότι προ ολίγων μηνών το ανεκτέλεστο του γκρουπ βρίσκονταν στα επίπεδα των 1,6 δισ. ευρώ (δίχως το Καζίνο στο Ελληνικό), με την παραπάνω έγκριση το νούμερο πλέον ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.

Ο άξονας Κεντρικής Ελλάδας (γνωστός ως Ε65) κατασκευάζεται και είναι υπό τη διαχείριση του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τη μορφή της σύμβασης παραχώρησης. Σημειώνεται ότι έχει ήδη κατασκευαστεί και λειτουργεί το κεντρικό τμήμα (Τρίκαλα - Ξυνιάδα) ενώ είναι υπό κατασκευή το νότιο τμήμα (Ξυνιάδα - Λαμία). Στο σύνολό του έχει μήκος 180 χιλιόμετρα.

Η τελική, επίσημη, θετική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον Βόρειο Τμήμα του Ε65 έφτασε σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider