Κορονοϊός - Ρωσία: Καταγράφηκαν 590 νέοι θάνατοι από κορονοϊό σε ένα 24ωρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός - Ρωσία: Καταγράφηκαν 590 νέοι θάνατοι από κορονοϊό σε ένα 24ωρο

Η Ρωσία κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες 24.092 νέες θετικές διαγνώσεις COVID-19 περιλαμβανομένων 4.674 στη Μόσχα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να φθάσει τα 3.544.623, ο τέταρτος μεγαλύτερος αριθμός μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό στον κόσμο.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν επίσης 590 θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται στις 65.085.

Οι θάνατοι από την πανδημία ξεπέρασαν τα 2 εκατ. παγκοσμίως

Οι νεκροί από την πανδημία ξεπέρασαν σήμερα τα 2 εκατομμύρια, σύμφωνα με τις καταμετρήσεις των πρακτορείων Reuters και AFP, την ώρα που πολλές χώρες προσπαθούν να αποκτήσουν εμβόλια και να εντοπίσουν νέες παραλλαγές του SARS-CoV-2.

Από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία της Covid-19 χρειάστηκαν εννέα μήνες για να φτάσουν οι νεκροί το 1 εκατομμύριο και μόλις τρεις μήνες για να διπλασιαστεί ο αριθμός των θυμάτων. Μέχρι σήμερα, από τις αρχές του 2021, κατά μέσο όρο καταγράφονται 11.900 θάνατοι ημερησίως, δηλαδή ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε οκτώ δευτερόλεπτα.

Με βάση μια εκτίμηση του Institute for Health Metrics and Evaluation μέχρι την 1η Απριλίου οι νεκροί μπορεί να φτάσουν τα 2,9 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider