Apple και Netflix διεκδικούν την προβολή της νέας ταινίας του James Bond

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple και Netflix διεκδικούν την προβολή της νέας ταινίας του James Bond
H ταινία αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους τον Απρίλιο του 2021.

Σε συζητήσεις με την Metro-Goldwyn-Mayer Inc. βρίσκονται Apple και Netflix για την μετάδοση της νέας ταινίας του James Bond σε live streaming, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις. Οι συζητήσεις όμως μάλλον δεν θα έχουν αίσιο τέλος αφού το κινηματογραφικό στούντιο φαίνεται να έχει δεσμευτεί για την κυκλοφορία της ταινίας στους κινηματογράφους.

Παρότι η MGM αρνήθηκε να σχολιάσει οποιεσδήποτε συνομιλίες, τόνισε στο Bloomberg ότι η ταινία «δεν είναι προς πώληση». Από πλευράς του Netflix και η Apple αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ ένας από τους μεγάλους ανταγωνιστές τους, η Amazon Studios, ξεκαθάρισε την Παρασκευή ότι δεν βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση της νέα ταινίας του Bond. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι για να προχωρήσει μια τέτοιου τύπου εξαγορά πρέπει να είναι σύμφωνοι και όλοι οι συνεργάτες της MGM, όπως η Universal, που έχει τη διανομή για τις χώρες πλην Αμερικής, αλλά και οι εμπορικοί συνεργάτες, όπως η Land Rover, τα ρολόγια Omega, αλλά και η Heineken.

Η απάντηση της MGM διαψεύδει τα αρχικά δημοσιεύματα του Variety τα οποία έκαναν λόγω για διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών εταιρειών για τα δικαιώματα της ταινίας με το δυσθεώρητο τίμημα των 600 εκατ. δολαρίων, ποσό που ίσως είναι τριπλάσιο από το μπάτζετ της ταινίας – αν τουλάχιστον λάβουμε υπόψη μας ότι η τελευταία ταινία του James Bond με τον Daniel Craig στον ομώνυμο ρόλο κόστισε περί τα 250 εκατ. δολάρια.

Σημειωτέον ότι η MGM είχε αρχικά προγραμματίσει η ταινία να προβληθεί στους κινηματογράφους τον Απρίλιο του 2020, απόφαση που ανέβαλε αρχικά για τον Νοέμβριο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που έβαλε λουκέτο σε πολλές κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον πλανήτη κι έκλεισε χιλιάδες θεατές στο σπίτι τους. Ακόμα όμως και μετά την άρση των lockdown, οι κινηματογραφικές αίθουσες γνωρίζουν μεγάλη πτώση εισιτηρίων οπότε και η πρεμιέρα της ταινίας αναβλήθηκε για δεύτερη φορά, για τον Απρίλιο του 2021. Μέχρι στιγμής μάλιστα η MNG υπολογίζεται ότι έχει χάσει από τις αναβολές περί τα 50 εκατ. δολάρια.

Παρότι η παραγωγή ξεκαθάρισε ότι τα δικαιώματα της ταινίας δεν είναι προς πώληση μια ενδεχόμενη συμφωνία τέτοιου τύπου θα μπορούσε να εισφέρει στα ταμεία της εταιρείας παραγωγής εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια αφού θα ήταν αιτία για να προσελκύσουν εκατομμύρια συνδρομητές που θα ήθελαν αν την παρακολουθήσουν, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πηγές που μίλησαν στο Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider