Κομισιόν – AstraZeneca: Έπεσαν οι υπογραφές για την προμήθεια εμβολίου κατά του κορονοϊού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κομισιόν – AstraZeneca: Έπεσαν οι υπογραφές για την προμήθεια εμβολίου κατά του κορονοϊού
Πρόκειται για το πρώτο συμβόλαιο που υπογράφεται από την ΕΕ με έναν παρασκευαστή πιθανών εμβολίων κατά της Covid-19.

Συμβόλαιο με τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca, για την προμήθεια τουλάχιστον 300 εκατ. δόσεων του υποψηφίου εμβολίου της εν λόγω εταιρείας για την Covid-19, υπέγραψε, για λογαριασμό των κρατών μελών της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την υπογραφή μιας συμφωνίας για προαγορά του εμβολίου, την οποία είχαν υπογράψει νωρίτερα τον Αύγουστο οι Βρυξέλλες με την AstraZeneca.

Το πρώτο συμβόλαιο

Πρόκειται για το πρώτο συμβόλαιο που υπογράφεται από την ΕΕ με έναν παρασκευαστή πιθανών εμβολίων κατά της Covid-19. Το συμβόλαιο προσφέρει επιλογή για αγορά 100 εκατ. επιπλέον δόσεων οι οποίες θα διανεμηθούν μεταξύ των 27 κρατών μελών της ΕΕ ανάλογα με τον πληθυσμό τους.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποιος αγοράζει τα χωράφια μας;

Η ψηφιοποίηση των ενσήμων φέρνει το τέλος των προσωρινών συντάξεων από τον ΕΦΚΑ

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Σε ποια κατηγορία ανήκετε - Πόσο πέφτει δόση και οφειλή

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider