«Χρυσάφι» για 4 αναμνηστικά του Μάικλ Τζόρνταν

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Χρυσάφι» για 4 αναμνηστικά του Μάικλ Τζόρνταν
Πολλά είδη από τους αγώνες του Τζόρνταν έχουν δημοπρατηθεί με τα ποσά να χτυπούν κόκκινο.

Ένας αθλητής γίνεται θρύλος μέσα από τα όσα καταφέρνει μέσα στο γήπεδο. Ο Μάικλ Τζόρνταν σε ένα από τα παιχνίδια που έμειναν στην ιστορία το περίφημο «Flu Game» κατάφερε άρρωστος κόντρα στους Γιούτα Τζαζ να σκοράρει 38 πόντους, με 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Λίγα βράδια αργότερα, ο Μάικλ Τζόρνταν και Σικάγο Μπουλς πανηγύρισαν το τρίτο σερί πρωτάθλημα. Μετά το παιχνίδι, τα παπούτσια του Τζόρνταν - 1997 Air Jordan XIIs - δόθηκαν σε ένα ball boy της Γιούτα τον Πρέστον Τρούμαν. Πολλά είδη από τους αγώνες του Τζόρνταν έχουν δημοπρατηθεί με τα ποσά να χτυπούν κόκκινο.

Ποια είναι ωστόσο τα 4 αναμνηστικά του θρύλου του NBA για το οποία έχει δοθεί «χρυσάφι»:

Η φανέλα που φορούσε ο Τζόρνταν με την Dream Team κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το 1992 βγήκε σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 25.000 δολάρια.

Η φανέλα φέρει την υπογραφή του «Air», και έπιασε τα 216.000 δολάρια.

Από τις πρώτες κιόλας προβολές των επεισοδίων του ντοκιμαντέρ του ESPN που επικεντρώνεται στην τελευταία σεζόν του Μάικλ Τζόρνταν με τους Σικάγο Μπουλς, τα προϊόντα με το brand «Air» έχουν γίνει ανάρπαστα παγκοσμίως.

Ένα υπογεγραμμένο ζευγάρι Nike Air του Μάικλ Τζόρνταν «έπιασε» στη δημοπρασία του Sotheby's τις 560.000 δολάρια.

«Καταγράφηκαν τεράστιες προσφορές μέχρι τη στιγμή που έκλεισε η δημοπρασία, με την αξία να υπερδιπλασιάζεται μόνο την τελευταία ώρα», δήλωσε ο Brahm Wachter, Διευθυντής του Sotheby Director of eCommerce Development. Τα ασπρο-κόκκινα αθλητικά είχαν διατεθεί από τον συλλέκτη Τζόρνταν Γκέλερ, ο οποίος το διάστημα 2010-12 διηύθυνε το «ShoeZeum» στο Λας Βέγκας, με τον ασύλληπτο αριθμό των 2.504 ζευγαριών υποδημάτων.

Ο Τζόρνταν έχει χτίσει ισχυρούς δεσμούς με τη Nike. Ωστόσο όταν ήταν στο κολλέγιο ο Τζόρνταν φορούσε Converse, και τα παπούτσια του το 1984 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών που κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο πουλήθηκαν σε δημοπρασία.

Σύμφωνα με την ABC News, το τελευταίο ζευγάρι παπούτσια που φορούσε ο Τζόρνταν πριν ξεκινήσει την επαγγελματική του πορεία, δόθηκε σε ένα αγορί τον γιο του μεγάλου Λος Άντζελες Λέικερς Γκάϊλ Γκούντριχ.

Τα Converse παπούτσια του 1984 φέρουν την υπογραφή του μεγάλου αυτού αθλητή και είναι το τελευταίο ζευγάρι που φόρεσε ο Τζόρνταν – τότε αγωνιζόταν ακόμα στο Πανεπιστήμιο Νορθ Καρολάινα – πριν γίνει επαγγελματίας του NBA. Οι ΗΠΑ κέρδισαν τον συγκεκριμένο αγώνα με 96-65 και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο χωρίς ήττα σε οκτώ παιχνίδια.

Στη συνέχεια τα παπούτσια δόθηκαν σε δημοπρασία για 190.373 δολάρια.

Ο Πρέστον Τρούμαν που ήταν ο τυχερός που «πήρε» τα παπούτσια του Τζόρνταν Air Jordan XIIs μετά το παιχνίδι με τους Τζαζ. Το 2013, o Τρούμαν πούλησε τα παπούτσια σε δημοπρασία.

«Κοίταξα τα παπούτσια τέσσερις φορές από τότε που τα έβαλα σε ειδική θυρίδα ασφαλείας πριν από 16 χρόνια», δήλωσε ο Τρούμαν στο ESPN κατά τη στιγμή της δημοπρασίας. «Δεν είχε νόημα ένα τέτοιο κομμάτι της ιστορίας του NBA να μένει στο σπίτι μου» συμπλήρωσε.

Τα παπούτσια του δόθηκαν για 104.765 δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:23

Microsoft: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα, αλλά «φρενάρει» η ανάπτυξη στο cloud

23:21

Wall Street: Άγγιξε αλλά δεν κράτησε τις 7.000 μονάδες ο S&P 500 λόγω Fed - Πάουελ

23:08

Κολομβία: Αγνοείται αεροσκάφος με 15 επιβαίνοντες

22:55

Πετρέλαιο: Σε υψηλό τετραμήνου λόγω των απειλών Τραμπ προς Ιράν

22:41

Τραμπ: Μετέωρη η «αποκλιμάκωση» που είχε υποσχεθεί στη Μινεάπολη - Σκληρή επίθεση κατά του δημάρχου Φρέι

22:28

Ελβετία: Πολιτικός χρησιμοποίησε εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας για σκοποβολή - Πρόστιμο 544 ευρώ

22:14

Οργή βετεράνων πολέμου στη Δανία - Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κοπεγχάγη αφαίρεσε σημαίες της χώρας

22:02

Πάουελ: Στο «περίμενε» για επιτόκια - Βελτιωμένο το αναπτυξιακό outlook

21:50

Ιράν: Δεν αποκλείει διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά αλλά είναι «με το δάχτυλο στη σκανδάλη»

21:38

Χρυσός: Διατηρήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα και μετά την «παύση» Fed

21:27

Στουρνάρας στο ΕΒΕΑ: Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να διατηρεί την αναπτυξιακή δυναμική της

21:13

Κροατία: Η χώρα δεν θα ενταχθεί στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ

21:00

Έβαλε στον «πάγο» τα επιτόκια η Fed: Πώς «διαβάζει» πληθωρισμό - αγορά εργασίας

20:59

Δημοσκόπηση GPO: Στο 13,7% η «ψαλίδα» ΝΔ με ΠΑΣΟΚ - Τι λένε οι πολίτες για Καρυστιανού - Τσίπρα

20:48

ΗΠΑ: Σε αργία τέθηκαν οι πράκτορες που πυροβόλησαν τον Άλεξ Πρέτι

20:36

Mε ειδική πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας θα επαναπατριστούν οι σοροί των οπαδών του ΠΑΟΚ

20:23

Μερτς για συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ: Απαιτείται τώρα μια τελική απόφαση - Δεν θα δεχτούμε επιδείνωσή της

20:11

Συνάντηση Στουρνάρα – Κοντογεώργη: Η χώρα συνεχίζει το δρόμο της υπευθυνότητας απέναντι σε κάθε είδους λαϊκισμό

20:00

ΗΠΑ: Αδύναμο δολάριο, ρεκόρ στη Wall Street και αυξανόμενοι κίνδυνοι από τους ξένους επενδυτές

19:55

Μητσοτάκης: Νέα εποχή για την Εκκλησία της Κρήτης

19:43

Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε η υποψήφια βουλεύτρια Αριστέα Καζάκου σε ηλικία 40 ετών

19:30

«Σε καμία περίπτωση»: Ο Μπέσεντ διαψεύδει αναφορές παρέμβασης των ΗΠΑ στο γεν

19:22

Ευρωαγορές: Απώλειες στους δείκτες με «βαρίδια» ASML και LVMH

19:05

Γεραπετρίτης στο ΣΑ ΟΗΕ: Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή αποτελεί επιτακτική ηθική, πολιτική και ανθρωπιστική αναγκαιότητα

19:03

Βιολάντα: Ελεύθεροι ο ιδιοκτήτης και οι άλλοι 2 κατηγορούμενοι

18:54

Ρούμπιο: Θα βρεθεί μια λύση αναφορικά με τη Γροιλανδία που θα ικανοποιεί «όλους»

18:46

Κεφαλογιάννη: Η ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας στην ινδική αγορά αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα

18:43

HSBC: Αρνητική για το ΧΑ η αναβάθμιση από MSCI

18:42

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Λιγότεροι κατά 20% οι πόροι της ΕΕ για τα κράτη το 2028 - 2034

18:42

Ντομπρόβσκις: Η ΕΕ χρειάζεται το ψηφιακό ευρώ για να ανεξαρτητοποιηθεί από τις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider