«Χρυσάφι» για 4 αναμνηστικά του Μάικλ Τζόρνταν

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Χρυσάφι» για 4 αναμνηστικά του Μάικλ Τζόρνταν
Πολλά είδη από τους αγώνες του Τζόρνταν έχουν δημοπρατηθεί με τα ποσά να χτυπούν κόκκινο.

Ένας αθλητής γίνεται θρύλος μέσα από τα όσα καταφέρνει μέσα στο γήπεδο. Ο Μάικλ Τζόρνταν σε ένα από τα παιχνίδια που έμειναν στην ιστορία το περίφημο «Flu Game» κατάφερε άρρωστος κόντρα στους Γιούτα Τζαζ να σκοράρει 38 πόντους, με 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Λίγα βράδια αργότερα, ο Μάικλ Τζόρνταν και Σικάγο Μπουλς πανηγύρισαν το τρίτο σερί πρωτάθλημα. Μετά το παιχνίδι, τα παπούτσια του Τζόρνταν - 1997 Air Jordan XIIs - δόθηκαν σε ένα ball boy της Γιούτα τον Πρέστον Τρούμαν. Πολλά είδη από τους αγώνες του Τζόρνταν έχουν δημοπρατηθεί με τα ποσά να χτυπούν κόκκινο.

Ποια είναι ωστόσο τα 4 αναμνηστικά του θρύλου του NBA για το οποία έχει δοθεί «χρυσάφι»:

Η φανέλα που φορούσε ο Τζόρνταν με την Dream Team κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το 1992 βγήκε σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 25.000 δολάρια.

Η φανέλα φέρει την υπογραφή του «Air», και έπιασε τα 216.000 δολάρια.

Από τις πρώτες κιόλας προβολές των επεισοδίων του ντοκιμαντέρ του ESPN που επικεντρώνεται στην τελευταία σεζόν του Μάικλ Τζόρνταν με τους Σικάγο Μπουλς, τα προϊόντα με το brand «Air» έχουν γίνει ανάρπαστα παγκοσμίως.

Ένα υπογεγραμμένο ζευγάρι Nike Air του Μάικλ Τζόρνταν «έπιασε» στη δημοπρασία του Sotheby's τις 560.000 δολάρια.

«Καταγράφηκαν τεράστιες προσφορές μέχρι τη στιγμή που έκλεισε η δημοπρασία, με την αξία να υπερδιπλασιάζεται μόνο την τελευταία ώρα», δήλωσε ο Brahm Wachter, Διευθυντής του Sotheby Director of eCommerce Development. Τα ασπρο-κόκκινα αθλητικά είχαν διατεθεί από τον συλλέκτη Τζόρνταν Γκέλερ, ο οποίος το διάστημα 2010-12 διηύθυνε το «ShoeZeum» στο Λας Βέγκας, με τον ασύλληπτο αριθμό των 2.504 ζευγαριών υποδημάτων.

Ο Τζόρνταν έχει χτίσει ισχυρούς δεσμούς με τη Nike. Ωστόσο όταν ήταν στο κολλέγιο ο Τζόρνταν φορούσε Converse, και τα παπούτσια του το 1984 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών που κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο πουλήθηκαν σε δημοπρασία.

Σύμφωνα με την ABC News, το τελευταίο ζευγάρι παπούτσια που φορούσε ο Τζόρνταν πριν ξεκινήσει την επαγγελματική του πορεία, δόθηκε σε ένα αγορί τον γιο του μεγάλου Λος Άντζελες Λέικερς Γκάϊλ Γκούντριχ.

Τα Converse παπούτσια του 1984 φέρουν την υπογραφή του μεγάλου αυτού αθλητή και είναι το τελευταίο ζευγάρι που φόρεσε ο Τζόρνταν – τότε αγωνιζόταν ακόμα στο Πανεπιστήμιο Νορθ Καρολάινα – πριν γίνει επαγγελματίας του NBA. Οι ΗΠΑ κέρδισαν τον συγκεκριμένο αγώνα με 96-65 και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο χωρίς ήττα σε οκτώ παιχνίδια.

Στη συνέχεια τα παπούτσια δόθηκαν σε δημοπρασία για 190.373 δολάρια.

Ο Πρέστον Τρούμαν που ήταν ο τυχερός που «πήρε» τα παπούτσια του Τζόρνταν Air Jordan XIIs μετά το παιχνίδι με τους Τζαζ. Το 2013, o Τρούμαν πούλησε τα παπούτσια σε δημοπρασία.

«Κοίταξα τα παπούτσια τέσσερις φορές από τότε που τα έβαλα σε ειδική θυρίδα ασφαλείας πριν από 16 χρόνια», δήλωσε ο Τρούμαν στο ESPN κατά τη στιγμή της δημοπρασίας. «Δεν είχε νόημα ένα τέτοιο κομμάτι της ιστορίας του NBA να μένει στο σπίτι μου» συμπλήρωσε.

Τα παπούτσια του δόθηκαν για 104.765 δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Αυτοκίνητο: Υβριδικά και SUV οι νικητές των πωλήσεων στην Ελλάδα

23:43

Νέο ρεκόρ με 1.107 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα το 2025

23:29

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η 15μελής τεχνοκρατική επιτροπή που θα διοικήσει τη Γάζα

23:15

Εβδομάδα απωλειών στη Wall Street

23:00

Ρωσία: Περισσότερες από 422.000 στρατολογήσεις το 2025

22:46

Κίεβο: Κλειστά σχολεία έως Φεβρουάριο μετά τα ρωσικά πλήγματα στις ενεργειακές υποδομές

22:33

Συρία: Ο στρατός προειδοποιεί για νέα πλήγματα εναντίον των Κούρδων στο Χαλέπι

22:20

Δανία: Δεν υπάρχουν κινεζικά ή ρωσικά πλοία κοντά στη Γροιλανδία

22:06

Γερμανός ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ δεν θα καταλάβουν την Γροιλανδία δια της βίας

21:53

EASA προς ευρωπαϊκές αεροπορικές: Αποφεύγετε τον εναέριο χώρο του Ιράν

21:39

Ουκρανοί και Αμερικανοί διαπραγματευτές θα συναντηθούν το Σάββατο στο Μαϊάμι

21:24

Η επίσημη λίστα των αγροτών που θα συναντηθούν με τον Μητσοτάκη

21:19

Κλήρωση Eurojackpot: Οι αριθμοί που κερδίζουν 33 εκατ. ευρώ

21:17

«Πρασίνισε» για 2η εβδομάδα ο χρυσός - Ισχυρή άνοδος για το ασήμι

21:14

Τραμπ: Επιλογή μου να μην χτυπήσω το Ιράν - Ικανοποίηση για την ακύρωση των εκτελέσεων διαδηλωτών

21:04

Μυτηλιναίος: Βγήκαν τα πρώτα κιλά γαλλίου από τη μονάδα της Metlen

21:00

Ιράν: Όταν το τέλος μπορεί να αποδειχθεί χειρότερο από την αρχή

20:55

Τέταρτη εβδομάδα κερδών για το πετρέλαιο

20:45

Γερμανία: Ένας νεκρός από σύγκρουση λεωφορείου και τρένου στο λιμάνι του Αμβούργου

20:37

Ματσάδο: Η μετάβαση προς τη δημοκρατία ξεκινά και το «εγκληματικό καθεστώς» του Μαδούρο θα διαλυθεί

20:29

Έρχονται διαφημίσεις στο ChatGPT

20:17

Νορβηγία: Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον βραβευμένο

20:03

Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός Αντρέ Βεντούρα, φαβορί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών

19:45

Τραμπ: Απένειμε χάρη στην πρώην κυβερνήτρια του Πουέρτο Ρίκο που είχε κατηγορηθεί για διαφθορά

19:42

Στο «κόκκινο» έκλεισαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

19:31

Βενεζουέλα: Το πρώτο αεροπλάνο με μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας

19:18

Γερμανία: Έκκληση προς τις ΗΠΑ να δεχθούν ότι η από κοινού άμυνα στην Αρκτική είναι και προς το συμφέρον τους

19:14

Βρετανία: Ο Στάρμερ «δεν σχεδιάζει» να μιλήσει με τον Πούτιν

19:08

e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 23 Ιανουαρίου

19:03

Orilina: Σύμβαση με ΕΚΤΕΡ για την ανάθεση εργασιών του συγκροτήματος Marina Residences by Kengo Kuma

gazzetta
gazzetta reader insider insider