Βρήκαμε μερικούς πολύ καλούς λόγους για να βάλετε σήμερα τα Windows 10

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρήκαμε μερικούς πολύ καλούς λόγους για να βάλετε σήμερα τα Windows 10
Ήρθε η ώρα για να ακολουθήσετε τον δρόμο που έχει αρχίσει να χαράζει το νέο λειτουργικό της Microsoft.

Windows 1.x, Windows 2.x, Windows 3.0, Windows 95, Windows 98, Windows XP, Windows Vista. Η λίστα με τα Windows είναι ατελείωτη: από το 1983, όταν ο Bill Gates τα πρωτοσύστησε στο κοινό και μέχρι σήμερα, έχουμε εγκαταστήσει στους υπολογιστές μας όλες αυτές τις εκδοχές. Το σύγχρονο βήμα τους ονομάζεται Windows 10.

Παρακάτω θα διαβάσετε μερικούς πολύ καλούς λόγους για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας την τελευταία έκδοση των Windows.

1. Κλείνει ο κύκλος των Windows 7

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Έτσι, λοιπόν, συμβαίνει και με τα Windows 7, των οποίων σιγά σιγά ο κύκλος κλείνει. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι από τις 14 Ιανουαρίου δεν θα παρέχονται online ενημερώσεις και τεχνική υποστήριξη για το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.

Συγκεκριμένα η Microsoft διευκρινίζει ότι μετά τις 14/1/2020 οι υπολογιστές θα συνεχίσουν να λειτουργούν, φαινομενικά «κανονικά», ωστόσο χωρίς τις παρακάτω παροχές:

-Τεχνική υποστήριξη για οποιοδήποτε πρόβλημα

-Ενημερώσεις λογισμικού

-Ενημερώσεις ή επιδιορθώσεις ασφαλείας

Με άλλα λόγια, τα PC που θα επιμείνουν στη χρήση των Windows 7 θα είναι πολύ πιο εκτεθειμένα σε ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Η προφανής λύση για να διατηρηθεί η ασφάλεια σε υψηλά επίπεδα, είναι η μετάβαση στα Windows 10 Home (οικιακοί χρήστες) ή Pro (επιχειρήσεις), μια αναβάθμιση που θα εξελιχθεί ιδανικά εφόσον συνδυαστεί με ένα νέο PC.

....

2. Το βλέμμα στο μέλλον

Όσο ικανοποιημένοι και να είμαστε από ένα λειτουργικό σύστημα, είτε αυτό ονομάζεται Windows 95 είτε Windows 7, πρέπει να το αφήνουμε πίσω και να ακολουθούμε το επόμενο βήμα που ορίζει η τεχνολογία ώστε να μην χάνουμε τις εξελίξεις.

Εξοπλισμένοι με Windows 10, Office 365 και τεχνολογία Intel® vPro™, οι νέοι υπολογιστές γίνονται πιο παραγωγικοί, και διαθέτουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Με απλούστερη διαχείριση και μεγαλύτερη ευκολία αναβαθμίσεων, ευνοούν την εξοικονόμηση χρόνου, τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση του ελέγχου.

3. Αυξημένη ταχύτητα

Τόσο στο startup όσο και σε οποιαδήποτε άλλη χρήση τους, τα Windows 10 ήρθαν για να διευκολύνουν την ζωή μας και να κάνουν τους υπολογιστές μας ακόμα πιο γρήγορους. Δεν γνωρίζουμε πόσα γρήγορα θεωρούσατε τα Windows 7, ωστόσο τα Windows 10 σε πιθανή μεταξύ τους κόντρα τα αφήνουν με διαφορά κάμποσα μέτρα πίσω.

4. Η φωνητική πληκτρολόγηση

Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποιο πολύπλοκο πρόγραμμα ούτε να είστε χάκερ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πατήσετε Windows Key-H (για "hear") και ο υπολογιστής σας θα αρχίσει να πληκτρολογεί ό,τι του εκφωνείτε (πανηγυρίζουμε ήδη στο γραφείο).

..

5. Η σύνδεση του smartphone με το pc σας

Με τα Windows 10 μπορείτε σχεδόν να ελέγχετε ό,τι συμβαίνει στο pc σας από το κινητό σας. Με την εφαρμογή «Continue on PC» μπορείτε να στείλετε στο desktop σας μία σελίδα ή ένα αρχείο από το κινητό σας. Με τον Edge mobile browser μπορείτε να συγχρονίσετε τους browser σας, ενώ με την εφαρμογή Cortana μπορείτε να συγχρονίζετε reminders και στις δύο συσκευές.

6. Το Xbox App

Μια δυνατότητα των Windows 10 που αφορά κάθε gamer ή όποιον θέλει να γίνει gamer. Tο Xbox App αφήνει να βλέπετε τις επιδόσεις, τόσο τις δικές σας όσο και των φίλων σας, στο pc σας. Eπίσης, σας δίνει τη δυνατότητα τόσο να στριμάρετε παιχνίδια από την κονσόλα στο PC όσο και να χρησιμοποιείτε το PC παίζοντας αντίπαλος με χρήστες που χρησιμοποιούν το Xbox τους.

7. Η εφαρμογή Cortana

Αναφερθήκαμε στην Cortana και στο πέμπτο bullet. Μπορεί να είναι βγαλμένη από τα επεισόδια του Black Mirror, ωστόσο πρόκειται για μια εφαρμογή που θα σας λύσει στην κυριολεξία τα χέρια.

Γιατί ποιος δεν εκτιμά το γεγονός να μπορεί να δίνει εντολές σε έναν υπολογιστή μέσω της φωνής του και ο υπολογιστής να υπακούει; Όχι μόνο έχετε την άνεση να λέτε στον υπολογιστή σας να παίξει μουσική και να κρατάει σημειώσεις, αλλά μπορείτε πλέον και να τον απενεργοποιείτε με μια απλή προφορική εντολή.

Τα Windows 10 προσφέρουν δεκάδες δυνατότητες που ούτε καν είχατε φανταστεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider