Αυτές είναι οι 5 πλουσιότερες τενίστριες όλων των εποχών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 5 πλουσιότερες τενίστριες όλων των εποχών
Οι αθλήτριες του τένις είναι εξαιρετικά επιτυχημένες και αρκετές από αυτές, έχουν κάνει ολόκληρη περιουσία.

Το τένις είναι ένα άθλημα με μεγάλα περιθώρια κέρδους για τους πρωταθλητές του και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Μάλιστα, πρόσφατα, είδαμε ότι τα έσοδα του Ραφαέλ Ναδάλ από το τένις ξεπέρασαν τα 114 εκατ. δολάρια.

Τι γίνεται όμως με τις γυναίκες του αθλήματος;

Σύμφωνα με το TheRichest, οι αθλήτριες του τένις όχι μόνο είναι εξαιρετικά επιτυχημένες, αλλά αρκετές από αυτές, έχουν κάνει μια ολόκληρη περιουσία.

Ας δούμε τις 5 πλουσιότερες τενίστριες όλων των εποχών:

Τα κατορθώματα της Σερένα ως τενίστρια είναι πολλά και έχει φτάσει να θεωρείται ως η καλύτερη τενίστρια όλων των εποχών, αν και δεν συμφωνούν όλοι.

Αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός όμως, είναι πως, έχει κερδίσει 23 Grand Slam τίτλους στο «μονό» αγώνισμα και έχει κατακτήσει το νούμερο 1 στην κατάταξη με τις καλύτερες τενίστριες του κόσμου για συνολικά 319 εβδομάδες. Ακόμα και τώρα, σε ηλικία 37 ετών, βρίσκεται στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Σαράποβα έχει κερδίσει ένα ασημένιο μετάλλιο για τη Ρωσία το 2012, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Έχει κερδίσει κάθε πρωτάθλημα Grand Slam και παράλληλα έχει βρεθεί πολλές φορές στην κορυφή των κατατάξεων στο τένις γυναικών.

Όμως, πέρα από τα έσοδα της από το τένις, η εμφάνιση της, της επέτρεψε να κλείσει πολλά συμβόλαια στο χώρο των διαφημίσεων και της μόδας. Ενώ, διατηρεί και τη δική της εταιρεία «γλυκών» Sugarpova.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αδερφή της δημοφιλούς Σερένα Γουίλιαμς. Η Βένους έγινε η πρώτη Αφρο – Αμερικανή γυναίκα στον κόσμο που κατέκτησε το νούμερο 1 στην κατηγορία του «μονού» αγωνίσματος, στο τένις, το 2002.

Συνολικά, η 39χρονη αθλήτρια έχει κερδίσει 7 Grand Slam τίτλους στο «μονό».

Η Ρωσίδα τενίστρια έχει «παραδώσει» τη ρακέτα της, όμως ακόμα αποτελεί «ίνδαλμα» για όσες θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το τένις. Στα τέλη του '90 – αρχές 2000 ήταν το νούμερο 1 στα αγωνίσματα «ζευγαριών».

Εκτός του τένις και πέρα από τις διαφημίσεις πολυτελών προϊόντων, η Κουρνίκοβα έκανε και εμφανίσεις με μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές, ενώ έκλεισε και συμβόλαια ως μοντέλο για πολλούς οίκους μόδας.

Θεωρείται μία από τις καλύτερες τενίστριες όλων των εποχών, ενώ βρίσκεται και στο top 5 των πλουσιότερων! Μέχρι στιγμής, είναι η μοναδική γυναίκα παίκτρια που έχει κερδίσει κάθε Grand Slam τίτλο, τουλάχιστον από 4 φορές. Είναι επίσης η μοναδική αθλήτρια που έχει κερδίσει Golden Slam, το οποίο σημαίνει πως κέρδισε και τους 4 Grand Slam τίτλους, καθώς και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, σε μία μόλις χρονιά.

Το 2004 μπήκε στο Hall of Fame, όμως πλέον δεν παίζει στα επαγγελματικά τερέν.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:04

Στα 25 με 1,2 δισ. δολάρια - Το «δώρο» από τον πατέρα του

08:04

Αντίστροφη μέτρηση για το τελεσίγραφο Τραμπ - Το Ιράν απειλεί ότι θα ανταποδώσει

07:54

Η μέση σύνταξη των 865 ευρώ οδήγησε πίσω στη δουλειά 300.000 συνταξιούχους

07:38

Ποιοι θα «χτίσουν» την εκπαιδευτική μονάδα «Κωστέα Γείτονα» στο project του Ελληνικού

07:34

Κλειστό μέχρι νεοτέρας το αεροδρόμιο La Guardia - Αεροσκάφος της Air Canada Express συγκρούστηκε με όχημα εδάφους

07:29

Ξεκινά σήμερα η δίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη - Στο εδώλιο 36 άτομα

07:26

Οι απειλητικοί κύκλοι του Ιράν - Μαγνήτης ο Αλέξης - Πώς διαβάζει τη Νέα Αριστερά ο Καρανίκας - 25η Μαρτίου στο Γιοχάνεσμπουργκ

07:21

«Δικαστική εμπλοκή» στο «ιατρικό ΣΔΙΤ» των 435 εκατ. στη Θεσσαλονίκη (Θεαγένειο)

07:16

Οι πρώτοι τριγμοί φάνηκαν - Οι άμυνες και τα τρωτά σημεία

07:04

Μέτρα με... μέτρο - Η ΕΚΤ και ο Ηρακλής - Προς άνοδο επιτοκίων

23:50

Λίβανος: «Οι Φρουροί της Επανάστασης διευθύνουν τις επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ»

23:29

ΕΟΦ: Σε αυξημένη ετοιμότητα για πιθανές ελλείψεις φαρμάκων λόγω του πολέμου στον Κόλπο

23:04

Δέκα χρόνια από τις τζιχαντιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες με τους 32 νεκρούς

22:42

Σκιάθος: Tο πρώτο νησί στην Ελλάδα με οργανωμένη στρατηγική τουρισμού για άτομα στο φάσμα του αυτισμού

22:27

Τουρκία: Σύλληψη δημοσιογράφου αντιπολιτευόμενης εφημερίδας για «διασπορά fake news»

22:06

Δημοτικές εκλογές στη Γαλλία: Νικητής στο Παρίσι ο σοσιαλιστής Εμανουέλ Γκρεγκουάρ

21:58

Το νερό, μέγα διακύβευμα στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή

21:32

Εκλογές στη Σλοβενία: Μάχη «στήθος με στήθος» για το φιλελεύθερο και το φιλοτραμπικό κόμμα

21:18

Παπαστεργίου: «Η Ελλάδα πρωτοπορεί υλοποιώντας για πρώτη φορά τον ευρωπαϊκό μηχανισμό επαλήθευσης ηλικίας»

20:55

Μπέσεντ: Έχουμε «άφθονα λεφτά» για τον πόλεμο στο Ιράν - Δεν θα αυξήσουμε τους φόρους

20:43

Οι νέες οικονομικές συμμαχίες που προκύπτουν από τον πόλεμο στο Ιράν

20:23

Ζελένσκι: «Η Ρωσία επιχειρεί να εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις»

19:58

Η Κάγια Κάλας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΠΕΞ του Ιράν

19:33

Γερμανία: Νίκη του CDU στη Ρηνανία - Παλατινάτο έπειτα από 35 χρόνια

19:15

Τι σηματοδοτεί η εμπλοκή των ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία

18:57

Κεφαλογιάννης για αντιπυρική περίοδο: «Ο καθαρισμός οικοπέδων είναι από τα βασικά εργαλεία πρόληψης»

18:34

Πρόεδρος του Λιβάνου: «Προοίμιο χερσαίας εισβολής οι επιθέσεις του Ισραήλ σε υποδομές»

18:17

Ιράν: Σοβαρές ζημιές σε υποδομές νερού και ενέργειας από επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ

17:59

Η Βόρεια Μακεδονία μειώνει τον ΦΠΑ στα καύσιμα για δύο εβδομάδες

17:40

Bitcoin: Κάτω από τα 69.000 δολάρια - «Βαρίδι» ο πόλεμος για την αγορά crypto

gazzetta
gazzetta reader insider insider