Διεθνή
19-08-2019 | 08:59

Ποιος θα αγόραζε το πιο ακριβό μπουκάλι σαμπάνιας - Kοστίζει 2 εκατ. δολάρια

Μοιράσου το
Ποιος θα αγόραζε το πιο ακριβό μπουκάλι σαμπάνιας - Kοστίζει 2 εκατ. δολάρια

Η κάθε γουλιά από τις σαμπάνιες της λίστας αντιστοιχεί σε μια μικρή περιουσία!

Στο μυαλό του περισσότερου κόσμου ένα ποτήρι σαμπάνια είναι άμεσα συνδεδεμένο με την πολυτέλεια και την καλοπέραση.

Αν και πλέον ο αφρώδες οίνος με την προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, από την Σαμπανία έχει γίνει αρκετά προσιτός, όσον αφορά στην τιμή του, αυτή η λίστα από το The Richest περιλαμβάνει τις πέντε πιο ακριβές του κόσμου!

Πρόκειται για περιορισμένες εκδόσεις ή μπουκάλια από έτη παραγωγής που πλέον θεωρούνται συλλεκτικά. Το σίγουρο είναι πως η κάθε γουλιά από τις σαμπάνιες της λίστας αντιστοιχεί σε μια μικρή περιουσία.

Ένα μπουκάλι της Taste of Diamonds, με έτος παραγωγής το 2013 είναι το πιο ακριβό μπουκάλι σαμπάνιας που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο.

Η τιμή του είναι αστρονομική και ξεπερνά τα 2 εκατ. δολάρια. Το design του μπουκαλιού είναι ο λόγος που αυτή η σαμπάνια είναι τόσο ακριβή, καθώς περιλαμβάνει ένα πραγματικό διαμάντι!

Αν θέλετε να δείτε πως είναι 30 λίτρα σαμπάνιας – της καλύτερης ποιότητας – τότε δεν έχετε παρά να αγοράσετε ένα μπουκάλι, Armand de Brignac Rosé, για 275.000 δολάρια.

Αυτή η ποσότητα αντιστοιχεί σε 40 κλασικά μπουκάλια σαμπάνιας και το μπουκάλι είναι καλυμμένο με ροζ χρυσό.

Το μέγεθος του μπουκαλιού και η ποσότητα της σαμπάνιας που περιέχει είναι ένας από τους λόγους που αυτή η σαμπάνια κοστίζει τόσο ακριβά. Ο άλλος λόγος είναι η ποιότητα (!) σύμφωνα με το δημοσίευμα του The Richest.

Υπάρχουν μόνο 36 μπουκάλια αυτής της σαμπάνιας στον κόσμο. Όμως λέγεται πως θα είχε την ίδια τιμή, ακόμα και αν δεν ήταν σπάνια λόγω της 'θεσπέσιας' γεύσης της.

Η τιμή αυτής της σαμπάνιας οφείλεται στην σπανιότητα της, καθώς ανακαλύφθηκε σε ένα ναυάγιο, το 2010, στη Βαλτική θάλασσα.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.