Στον «πάγο» βάζει τη Huawei ο Ντόναλντ Τραμπ - Αντιδρά η Wall Street

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στον «πάγο» βάζει τη Huawei ο Ντόναλντ Τραμπ - Αντιδρά η Wall Street
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κλιμακώνει περισσότερη την ένταση με τον κινεζικό κολοσσό Huawei.

«Παγώνει» οποιαδήποτε είδους συνεργασία με τον κινεζικό κολοσσό Huawei ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ όπως δήλωσε την Παρασκευή αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης των δασμών αν προκύψει εμπορική συμφωνία με την Κίνα.

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ έρχονται μετά την απόφαση της Κίνας να παγώσει την αγορά αμερικανικών αγροτικών προϊόντων, που αποτέλεσε μέτρο αντίδρασης στους πρόσθετους δασμούς 10% που θα επιβάλλει ο Τραμπ από τον Σεπτέμβριο σε εισαγόμενα κινεζικά αγαθά.

Οι συνεχείς εντάσεις στο πεδίο των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας φαίνεται πως απογοητεύουν τους επενδυτές, με την Wall Street να αντιδρά σπασμωδικά.

Συγκεκριμένα μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για την Huawei, οι δείκτες της Wall καταγράφουν μεγαλύτερες απώλειες με τον Dow Jones να χάνει 223 μονάδες φτάνοντας στις 26.153,52 ο Νasdaq διολισθαίνει 1,19% στις 7.943,18 και ο S&P 500 σημειώνει απώλειες (-0,89) στις 2.912,86 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Προσλήψεις 448 διοικητικών υπαλλήλων στην ΕΕ με αρχικό μισθό 6.863 ευρώ

Ενεργειακή Κρίση: Πώς θα συμπληρωθεί το παζλ των νέων μέτρων στήριξης

Η χρηματοδότηση των ΜμΕ δεν είναι πλέον το βασικό πρόβλημα...

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider