Ειδήσεις | Διεθνή
29-07-2019 | 08:27

Επτά από τα πιο εντυπωσιακά κτήρια του κόσμου

Μοιράσου το
Επτά από τα πιο εντυπωσιακά κτήρια του κόσμου

Επτά από τα πιο εντυπωσιακά κτήρια που ξεχώρισαν στα βραβεία Dezeen, παρουσιάζει το Business Insider.

Κτήρια επιβλητικά, που τραβούν τα βλέμματα και εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους.

Στη λίστα των βραβείων Dezeen για το 2019, περιλαμβάνονται συνολικά 267 αρχιτεκτονικά έργα από ολόκληρο τον κόσμο που ξεχωρίζουν.

Το Business Insider παρουσιάζει επτά από τα πιο εντυπωσιακά κτήρια της λίστας.

Πηγή φωτογραφιών:  Dezeen.com

Το Κέντρο τεχνών Jameel βρίσκεται στο Nτουμπάι, και στεγάζεται σε ένα κτήριο που αποτελείται από δύο λευκά κτίσματα από αλουμίνιο σε σχήμα κύβου. Σχεδιάστηκε από το διεθνές αρχιτεκτονικό στούντιο Serie Architects.

Ο συγκεκριμένος φούρνος και καφετέρια βρίσκεται στην Μπογκοτά της Κολομβίας. Το κτήριο έχει κατασκευαστεί από τσιμέντο και σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία Studio Cadena που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό συγκρότημα κατοικιών, το οποίο αποτελείται από πέντε πύργους που συνδέονται μεταξύ τους και βρίσκεται στην πόλη Βέιλε της Δανίας. Το έργο σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία Henning Larsen Architects.

Σχεδιάστηκε από την εταιρεία Gad Line + Studio στην Hangzhou της Κίνας. Πρόκειται για ένα μοντέρνο φιλόξενο κτήριο κατασκευασμένο από τσιμέντο, το οποίο μπορεί κανείς να επισκεφθεί για να πιεί το τσάι του ή κάποιο άλλο αναζωογονητικό ρόφημα.  

Πρόκειται για ένα συγκρότημα κατοικιών που περιβάλλεται από πολλούς κήπους και βρίσκεται στην Ho Chi Minh City, στο Βιτνάμ. Σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία Vo Trong Nghia Architects.

Το Μουσείο που βρίσκεται στο Qinhuangdao της Κίνας στεγάζεται σε ένα συγκρότημα από τσιμεντένια υπόγεια κτίσματα που φιλοξενούν τις εκθέσεις. Είναι μια δημιουργία της εταιρείας Open Architecture.

Πρόκειται για ένα pop-up εστιατόριο στο Biddinghuizen του Άμστερνταμ, που λειτούργησε στο πλαίσιο του Lowlands Festival. Σχεδιάστηκε από το γραφείο χωροταξικού σχεδιασμού Overtreders W.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.