Οι Γάλλοι μεγιστάνες γίνονται πλουσιότεροι πιο γρήγορα από όλους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι Γάλλοι μεγιστάνες γίνονται πλουσιότεροι πιο γρήγορα από όλους
Οι 14 Γάλλοι που βρίσκονται στον δείκτη του Bloomberg με τους 500 δισεκατομμυριούχους του πλανήτη αύξησαν κατά 78 δισ. δολάρια την περιουσία τους, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 η Γαλλία «στιγματίστηκε» από έντονη κοινωνική αναταραχή, με χιλιάδες διαδηλωτές να κατεβαίνουν στους δρόμους και να απαιτούν υψηλότερους μισθούς και συντάξεις. Για τους μεγιστάνες, όμως, της χώρας η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική.

Οι 14 Γάλλοι που βρίσκονται στον δείκτη του Bloomberg με τους 500 δισεκατομμυριούχους του πλανήτη (Bloomberg Billionaires Index) αύξησαν κατά 78 δισ. δολάρια την περιουσία τους, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 35%, την ώρα που, για το ίδιο χρονικό διάστημα, οι Κινέζοι μεγιστάνες αύξησαν τις περιουσίες τους κατά 17% και οι Αμερικανοί κατά 15%.

Στη δεύτερη θέση – μετά τους Γάλλους δισεκατομμυριούχους – έρχονται οι Ταϊλανδοί, με αύξηση της περιουσίας τους κατά 33%, ενώ ακολουθούν, στην τρίτη και την τέταρτη θέση, οι Σιγκαπούριοι με 31% και οι Ιάπωνες με 24%, αντίστοιχα.

Οι μεγιστάνες της μόδας Μπερνάρντ Αρνό (ιδιοκτήτης του γαλλικού κολοσσού Luis Vuitton) και ο Φρανσουά Πινό, (ιδρυτής και βασικός μέτοχος του γαλλικού ομίλου πολυτελών ειδών PPR) είναι οι πλουσιότεροι Γάλλοι, με αμύθητες περιουσίες.

Ειδικά ο Αρνό τον περασμένο μήνα έγινε ο τρίτος άνθρωπος του πλανήτη με προσωπική περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων. Οι άλλοι δύο, όπως είναι γνωστό, είναι ο Τζεφ Μπέζος και ο Μπιλ Γκέιτς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider