Αυτές οι 5 γυναίκες θα μπορούσαν να αναλάβουν τα ηνία της ΕΚΤ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές οι 5 γυναίκες θα μπορούσαν να αναλάβουν τα ηνία της ΕΚΤ
Τον τελευταίο χρόνο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ διορίστηκαν 13 άνδρες και καμία γυναίκα.

Μπορεί σήμερα να μοιάζει ανέφικτο. Ωστόσο, σε μερικά χρόνια από τώρα, οι πιθανότητες μια γυναίκα να αναλάβει επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν αποκλείεται να αυξηθούν, εάν οι κυβερνήσεις αρχίσουν να αναζητούν στο γυναικείο φύλο τα αναγκαία προσόντα που απαιτούνται για την κορυφαία θέση της ΕΚΤ.

Να σημειωθεί εδώ ότι ποτέ μέχρι σήμερα στην ιστορία της ΕΚΤ δεν έχει αναλάβει τα ηνία της κεντρικής τράπεζας μια γυναίκα.

Τον τελευταίο χρόνο άλλωστε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ διορίστηκαν 13 άνδρες και καμία γυναίκα, ενώ στο 25μελές Γενικό Συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας μετέχει μόλις μία γυναίκα.

Μπορεί όλοι οι υποψήφιοι για τη διαδοχή του Μάριο Ντράγκι στα ηνία της ΕΚΤ να είναι άνδρες, ωστόσο το Bloomberg παρουσιάζει έναν κατάλογο με αξιόλογους εκπροσώπους του γυναικείου φύλου που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν με αξιώσεις το «θρόνο» της Φρανκφούρτης.

Είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ - EIB) εδώ και ένα χρόνο. Νωρίτερα, είχε διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ισπανικής πολιτικής, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στο υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας. Κάποια στιγμή ανέλαβε καθήκοντα γενικής γραμματέως του ισπανικού υπουργείου Οικονομικών, ενώ στη συνέχεια «μεταπήδησε» στην Bank of Spain.

Είναι η αναπληρώτρια διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας, ενώ έχει δύο φορές μέχρι στιγμής διεκδικήσει ακόμη πιο κορυφαίες θέσεις. Η μία αφορά στη θέση της διοίκησης της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας – στην οποία εργάζεται για περισσότερο από 20 χρόνια – ενώ η δεύτερη αφορά το τιμόνι του SSM.

Είναι η αναπληρώτρια διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας της Πορτογαλίας. Είναι οικονομολόγος, με σπουδές στη Βρετανία, ενώ έχει θητεύσει πάνω από μια δεκαετία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η 53χρονη οικονομολόγος είναι αναπληρώτρια πρόεδρος της Bundesbank. Βρίσκεται στην κεντρική γερμανική τράπεζα από το 2014, ενώ έχει ήδη θέση στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Πριν περάσει το κατώφλι της Bundesbank ήταν μια από τους οικονομικούς συμβούλους της γερμανικής κυβέρνησης. Να σημειωθεί πως μόνο δύο γυναίκες έχουν αναλάβει καθήκοντα συμβούλου της γερμανικής κυβέρνησης.

Σήμερα είναι η αναπληρώτρια διοικήτρια της Bank of France, ωστόσο δηλώνει πολιτική αναλύτρια. Η 54χρονη Συλβί Γκουλάρντ έχει θητεύσει οκτώ χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τον Ιούνιο του 2017 υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της υπουργού Άμυνας, καθώς ξεκίνησαν έρευνες σε βάρος της για κατάχρηση κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τελικά πέρυσι πέρασε το κατώφλι της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Ελ Μέντσο: 60 νεκροί στο Μεξικό από τα επεισόδια - 10.000 στρατιώτες στο Χαλίσκο

23:40

Συνελήφθη ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας

23:24

Wall Street: AI και θρίλερ δασμών έφεραν τη χειρότερη ημέρα του Dow Jones εδώ και 1 μήνα

23:08

Το νέο AI εργαλείο της Anthropic «βύθισε» τη μετοχή της IBM σε χαμηλό 26ετίας

22:52

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ να είναι ευέλικτη κατά τον καθορισμό των επιτοκίων

22:36

Συνομιλίες ΗΠΑ - Ρωσίας - Κίνας για τον έλεγχο των πυρηνικών στη Γενεύη

22:36

Πώς οι AI agents μπορούν να εξελιχθούν σε μακροοικονομική «βόμβα»

22:20

Φαραντούρης: Το Ευρωκοινοβούλιο ανοίγει έρευνα για το ελβετικό φράγκο στην Ελλάδα

22:04

Η Amazon ρίχνει 12 δισ. δολάρια για AI data centers στη Λουιζιάνα

21:48

Υψηλό επταμήνου για το πετρέλαιο

21:32

Τσιάρας: Θετική η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό μηχανισμό αντασφάλισης για φυσικές καταστροφές

21:16

Νετανιάχου για ΗΠΑ - Ιράν: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για κάθε σενάριο

21:00

Σε υψηλό 3 εβδομάδων ο χρυσός με ράλι σχεδόν 2%

20:44

Ερντογάν: Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συζητήσαμε για Αιγαίο και Μεσόγειο

20:28

Τι σημαίνει η νέα δασμολογική πολιτική Τραμπ - Σε δοκιμασία οι εμπορικές σχέσεις με την ΕΕ

20:12

Νέα προειδοποίηση Ιράν: Αν δεχθούμε επίθεση, η φωτιά θα εξαπλωθεί παντού

19:56

Σφοδρή χιονοθύελλα στις βορειοανατολικές ΗΠΑ: Έκλεισαν αεροδρόμια - Χωρίς ρεύμα 660.000 νοικοκυριά

19:40

Συρία: Τέσσερις νεκροί από επίθεση του ISIS - Οι ΗΠΑ αποχωρούν πλήρως σε 1 μήνα

19:24

Σκάνδαλο Έπστιν: Συνελήφθη ο Πίτερ Μάντελσον

19:08

Απώλειες στις ευρωαγορές μετά το κομφούζιο με τους δασμούς Τραμπ

18:52

Bloomberg: Μνηστήρες για την εξαγορά της PayPal

18:36

Η Σλοβακία διακόπτει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία

18:20

Ουγγρικό βέτο μπλόκαρε το 20ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας - «Είναι οπισθοδρόμηση»

18:04

«Έχει σφυγμό» η γερμανική οικονομία - Τόνωση για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη

17:48

Στη Σούδα το USS Gerald R. Ford

17:32

Drones του Κιέβου έπληξαν μονάδα άντλησης πετρελαίου του αγωγού Ντρούζμπα

17:16

Η Ουάσινγκτον προτρέπει τους Αμερικανούς στο Μεξικό να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια

17:00

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Σε ποια κατηγορία ανήκετε - Πόσο πέφτει δόση και οφειλή

16:48

Κόκκινα ταμπλό στη Wall Street από τη σύγχυση με τους δασμούς Τραμπ

16:35

Γιατί δεν πρέπει να καθαρίζoυμε τα παπούτσια μας με υγρά μαντηλάκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider