Αυτές οι 5 γυναίκες θα μπορούσαν να αναλάβουν τα ηνία της ΕΚΤ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές οι 5 γυναίκες θα μπορούσαν να αναλάβουν τα ηνία της ΕΚΤ
Τον τελευταίο χρόνο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ διορίστηκαν 13 άνδρες και καμία γυναίκα.

Μπορεί σήμερα να μοιάζει ανέφικτο. Ωστόσο, σε μερικά χρόνια από τώρα, οι πιθανότητες μια γυναίκα να αναλάβει επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν αποκλείεται να αυξηθούν, εάν οι κυβερνήσεις αρχίσουν να αναζητούν στο γυναικείο φύλο τα αναγκαία προσόντα που απαιτούνται για την κορυφαία θέση της ΕΚΤ.

Να σημειωθεί εδώ ότι ποτέ μέχρι σήμερα στην ιστορία της ΕΚΤ δεν έχει αναλάβει τα ηνία της κεντρικής τράπεζας μια γυναίκα.

Τον τελευταίο χρόνο άλλωστε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ διορίστηκαν 13 άνδρες και καμία γυναίκα, ενώ στο 25μελές Γενικό Συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας μετέχει μόλις μία γυναίκα.

Μπορεί όλοι οι υποψήφιοι για τη διαδοχή του Μάριο Ντράγκι στα ηνία της ΕΚΤ να είναι άνδρες, ωστόσο το Bloomberg παρουσιάζει έναν κατάλογο με αξιόλογους εκπροσώπους του γυναικείου φύλου που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν με αξιώσεις το «θρόνο» της Φρανκφούρτης.

Είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ - EIB) εδώ και ένα χρόνο. Νωρίτερα, είχε διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ισπανικής πολιτικής, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στο υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας. Κάποια στιγμή ανέλαβε καθήκοντα γενικής γραμματέως του ισπανικού υπουργείου Οικονομικών, ενώ στη συνέχεια «μεταπήδησε» στην Bank of Spain.

Είναι η αναπληρώτρια διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας, ενώ έχει δύο φορές μέχρι στιγμής διεκδικήσει ακόμη πιο κορυφαίες θέσεις. Η μία αφορά στη θέση της διοίκησης της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας – στην οποία εργάζεται για περισσότερο από 20 χρόνια – ενώ η δεύτερη αφορά το τιμόνι του SSM.

Είναι η αναπληρώτρια διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας της Πορτογαλίας. Είναι οικονομολόγος, με σπουδές στη Βρετανία, ενώ έχει θητεύσει πάνω από μια δεκαετία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η 53χρονη οικονομολόγος είναι αναπληρώτρια πρόεδρος της Bundesbank. Βρίσκεται στην κεντρική γερμανική τράπεζα από το 2014, ενώ έχει ήδη θέση στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Πριν περάσει το κατώφλι της Bundesbank ήταν μια από τους οικονομικούς συμβούλους της γερμανικής κυβέρνησης. Να σημειωθεί πως μόνο δύο γυναίκες έχουν αναλάβει καθήκοντα συμβούλου της γερμανικής κυβέρνησης.

Σήμερα είναι η αναπληρώτρια διοικήτρια της Bank of France, ωστόσο δηλώνει πολιτική αναλύτρια. Η 54χρονη Συλβί Γκουλάρντ έχει θητεύσει οκτώ χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τον Ιούνιο του 2017 υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της υπουργού Άμυνας, καθώς ξεκίνησαν έρευνες σε βάρος της για κατάχρηση κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τελικά πέρυσι πέρασε το κατώφλι της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:00

Πύργος: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Μουζάκι

18:49

ΑΑΔΕ: 1.296 φιάλες παράνομου φρέον κατασχέθηκαν σε Κήπους και Δοϊράνη

18:43

Πίσω από τις κινήσεις του Μπέσεντ η Wall Street βλέπει έντονη ανησυχία για την αγορά ομολόγων

18:29

Ηλεία: Φωτιά στο Μουζάκι του Δήμου Πύργου

18:24

Αραγτσί: Συνομιλίες με τις ΗΠΑ δεν θα γίνουν, όσο παραβιάζεται μία μεταβατική συμφωνία

18:02

Κονγκό: Απαγόρευσε τις εξαγωγές συμπυκνωμάτων χαλκού και κοβαλτίου

17:42

Apple: Δοκιμάζει τσιπ μνήμης της κινεζικής CXMT σε iPhone και MacBook

17:27

Πυρκαγιά στη Γιαννούλη Σουφλίου - Κινητοποιήθηκαν εναέρια μέσα

17:12

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Κορωπί

17:00

Όλες οι συναλλαγές σε μία ροή - Το νέο βήμα της ΕΕ προς την Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων

16:50

Νετανιάχου: Όχι στο σχέδιο των 15 σημείων για τη Γάζα

16:35

Φωτιά στο Κορωπί – Επιχειρούν εναέρια μέσα, 112 για ετοιμότητα

16:30

«Καθαρίζοντας» τα διαστημικά σκουπίδια: Μια νέα αγορά γεννιέται

16:07

Συρία: Υπογραφή ΜοU για το μέλλον των ρωσικών βάσεων, μετά από 18 μήνες εντατικών διαπραγματεύσεων

15:56

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο πιέζει την αμυντική βιομηχανία για περισσότερα όπλα

15:45

Ιράν: Ανακοινώθηκε μελλοντική μετάδοση βιντεοσκοπημένου υλικού με τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη

15:35

Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων – Χιλιάδες επιβάτες αναχωρούν από τα λιμάνια

15:30

Σκέρτσος: Από Δεκέμβριο του 2018 έως Δεκέμβριο του 2025 οι καταθέσεις φυσικών προσώπων αυξήθηκαν από 106,4 δισ. σε 148,7 δισ.

15:11

Η Irregular στο επίκεντρο των περιστατικών με «ανεξέλεγκτα» μοντέλα AI

14:56

Εξαγωγές: Η Ελλάδα κερδίζει τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές

14:46

Κοντογεώργης: Προεκλογική αλλά όχι παροχολογική η ΔΕΘ

14:40

Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές «παίρνουν φωτιά» και προσελκύουν επενδυτές

14:21

Φιντάν: Η συμμαχία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν θα μπορούσε να διευρυνθεί με την Αίγυπτο

14:10

ΓΓΠΠ: Σε Red Code για πυρκαγιές πολλές περιφέρειες τη Δευτέρα

13:59

ΠΑΚΟΕ: Θάλαμος επικίνδυνων αερίων το Μετρό της Αθήνας

13:29

Amazon: Έτοιμη να γίνει ο μεγαλύτερος μεμονωμένος ρυπαντής στις ΗΠΑ

13:00

Ακίνητα: Πώς Παγκράτι, Μετς, Νέος Κόσμος αναδεικνύονται σε hot αστικές γειτονιές της Αθήνας

12:56

Μαρινάκης: Το δημογραφικό δεν μπορεί να περιμένει

12:50

Δύο τραυματίες αστυνομικοί της ΔΙΑΣ σε τροχαίο στο Λαγονήσι

12:34

Τραμπ: Ασφυκτικές πιέσεις σε μεγιστάνα του πετρελαίου να αποεπενδύσει απ' τη Βενεζουέλα


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider