Ειδήσεις | Διεθνή
24-03-2019 | 18:19

Αυτοί είναι οι 10 περίεργοι κανόνες που ακολουθεί ο Έλον Μασκ

Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 10 περίεργοι κανόνες που ακολουθεί ο Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ είναι ένας από εκείνους τους ανθρώπους που έχουν επιτύχει σε διάφορους τομείς.

Ο Έλον Μασκ είναι ένας δισεκατομμυριούχος που  δεν εμπνέει τον κόσμο μόνο με την περιουσία του αλλά και με τις διάφορες επιχειρήσεις που έχει καταφέρει να χτίσει από το μηδέν.

Ο άνδρας πίσω από την Tesla και την Space X δεν είναι όπως οι περισσότεροι μεγιστάνες της τεχνολογίας ή όπως ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας, και αυτό γιατί κάνει τις δουλειές του με μια σειρά από προσωπικούς - ηθικούς - κανόνες, σύμφωνα με το therichest.com.

Εδώ είναι οι 10 περίεργοι κανόνες που ακολουθεί ο Έλον Μασκ και τα καταφέρνει:

Ο Έλον Μασκ δεν πιστεύει στους κανόνες όταν πρόκειται για τις εταιρείες του. Ειδικά για τους εργαζομένους του, προτιμάει να χρησιμοποιούν την κοινή λογική, αντί να ακούνε τον προϊστάμενό τους. Ο Μασκ πιστεύει ότι το να ακολουθούμε τα ένστικτα μας είναι κρίσιμο για την ανάπτυξή μας σε μια εταιρεία και μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία μας. 

Σχεδόν κάθε εργοδότης προτιμά έναν εργαζόμενο που έχει μεγάλες επικοινωνιακές δεξιότητες. Για τον κύριο «Tesla» ένα μεγάλο λεξιλόγιο και σωστή χρήση της φωνής είναι χαρακτηριστικά που μπορεί να τον πείσουν να προσλάβει έναν νέο συνεργάτη.

Ενώ οι περισσότεροι εργοδότες εκτιμούν τα meetings ως μια σημαντική γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των ίδιων και των εργαζομένων τους, ο Έλον Μασκ πιστεύει ότι είναι απλά ένα μεγάλο χάσιμο χρόνου. Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla έστειλε ένα μαζικό e-mail στους υπαλλήλους του, το οποίο περιείχε μερικές συμβουλές του για το πώς θα είναι επιτυχημένοι στη δουλειά τους.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας πιστεύει πως ένα πρόβλημα πρέπει να βρει το συντομότερο λύση και η ιδανική λύση για αυτό είναι να το επικοινωνεί σε όλο τον κόσμο, και έτσι να αυξήσει τις πιθανότητες. Και το ίδιο συμβουλεύει τους εργαζόμενους του, καθώς θεωρεί πως θα πρέπει να είναι σημαντικότερο το ποιος μπορεί να κάνει τη δουλειά γρηγορότερα.

Δεδομένου ότι τα χρήματα δεν αποτελούν πλέον βιοποριστικό ζήτημα για τον Έλον Μασκ - και ένώ έχει δηλώσει πως τα χρήματα δεν είναι ο αυτοσκοπός του- ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας περνάει τις μέρες του με το να σκέφτεται λύσεις για προβλήματα του μέλλοντος, όπως είναι το πώς οι άνθρωποι θα επισκεφθούν άλλους πλανήτες που μπορούν να υποστηρίξουν την ανθρώπινη ζωή.

Το 2014, ο Έλον Μασκ έκανε μια ανακοίνωση στο διοικητικό συμβούλιο της Tesla, εξηγώντας ότι σχεδίαζε να αφαιρέσει όλα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας από τις εταιρείες της. Ο δισεκατομμυριούχος υποσχέθηκε να μην μηνύσει κανέναν που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την εφεύρεση του για καλό και όχι για κακό.

Σε μερικές συνεντεύξεις του, ο Έλον Μασκ έχει αναφέρει ότι όταν ήταν νεότερος διάβαζε τρελές ώρες, ενώ του άρεσε να διαβάζει ολόκληρες εγκυκλοπαίδειες. Όμως το αγαπημένο του βιβλίο είναι το «The Hitchhikers Guide To The Galaxy».

Ο Έλον Μασκ έχει πάει το παιχνίδι των social media σε άλλο επίπεδο, ιδιαίτερα στο Twitter, καθώς πιστεύει πως πρέπει να μιλάει και να απαντάει σε όλους όσους τον ακολουθούν και του μιλάνε, ξεχωριστά.

'Όπως έχει δηλώσει θέλει να κάνει τον κάθε έναν από αυτούς να νιώθει αρκετά σημαντικό, ώστε να του παραχωρήσει τον χρόνο του.

Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, κατά την πώληση ενός προϊόντος, δεν πρέπει να ασχολούμαστε το μάρκετινγκ τόσο πολύ, αλλά με την συνολική ποιότητα του. 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το thereichest.com, ο Έλον Μασκ εργάζεται περίπου 80 με 100 ώρες την εβδομάδα μεταξύ των πολλαπλών εταιρειών του! Ο ίδιος έχει πει σε συνέντευξή του ότι προτιμάει να εργάζεται όλη την ημέρα από το να κάθεται και να τρώει.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.