Τα πρώτα βήματα για να μπει ένα τέλος στον εμπορικό «πόλεμο» μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έχουν γίνει, με τις δύο πλευρές να δηλώνουν έτοιμες να συζητήσουν.
Η Goldman Sachs με μια σχετική έκθεση που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα 4/3, εξηγεί ποια είναι τα τρία στάδια που θα πρέπει να καλύψουν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ, αν πραγματικά θέλουν να δώσουν ένα τέλος στην αβεβαιότητα που κινούνται οι αγορές, εξαιτίας των τεταμένων εμπορικών σχέσεων Ουάσινγκτον και Πεκίνου.
Στην πρώτη φάση, Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους, για τις επόμενες εβδομάδες, για να λύσουν τις διαφορές τους στα «καυτά» ζητήματα της κόντρας.
Στη δεύτερη φάση, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Σι Τζινπίνγκ, πιθανότατα προς τα τέλη Μαρτίου, κατά την οποία θα διευθετηθούν οι λεπτομέρειες στα πιο σημαντικά θέματα, πριν υπογραφεί η συμφωνία.
Στην τρίτη φάση, οι δύο πλευρές θα πρέπει να εφαρμόσουν τα μέτρα που θα αποφασιστούν, είτε άμεσα και καθολικά, είτε με σταδιακά βήματα σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.
Όμως, όπως επισημαίνει η Goldman Sachs στην έκθεσή της, αυτό θα είναι και το πιο αβέβαιο βήμα που θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα.



