Πόσο πιθανό είναι ένα νέο ράλι 400% για τη μετοχή της Tesla

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσο πιθανό είναι ένα νέο ράλι 400% για τη μετοχή της Tesla
Ποιος μεγαλοεπενδυτής βλέπει στα 2 τρισ. δολάρια την κεφαλαιοποίηση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Να σπάσει όλα τα κοντέρ – καταρρίπτοντας το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ – φέρεται πως έχει βάλει στόχο εφέτος η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla.

Αυτό πιστεύει ο γνωστός επενδυτής Ron Baron, ο οποίος εκτιμά πως η μετοχή της Tesla μπορεί να «τρέξει» με ένα ακόμη άλμα 400% εντός του 2020, αλλά και να φτάσει τα 2 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση.

Ο ιδρυτής του fund Baron Capital - γνωστός «ταύρος» για τη μετοχή της Tesla - δήλωσε στο CNBC πως αγόρασε μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2016. Τότε η μετοχή της Tesla διαπραγματευόταν στα 40 δολάρια περίπου. Πλέον, τέσσερα χρόνια μετά, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας διαπραγματεύεται πάνω από τα 450 δολάρια, ενώ από τις αρχές του 2020 έχει επιδοθεί σε ράλι άνω του 442% (!).

«Παρακολουθούμε το επιχειρηματικό μοντέλο»

«Αυτό που θα πρέπει να μας ανησυχεί, σε ό,τι αφορά την αυτοκινητοβιομηχανία, δεν είναι η πορεία της μετοχής της, αλλά το επιχειρηματικό της μοντέλο», προσθέτει ο Baron.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, «για πολύ καιρό πίστευα ότι η κεφαλαιοποίηση της Tesla θα κυμαινόταν μεταξύ 1 και 2 τρισ. δολαρίων. Τώρα πια πιστεύω – δεδομένων και των πρόσφατων εξελίξεων – πως τα 2 τρισ. δολάρια είναι ο σωστός αριθμός».

Πού θα φτάσουν οι πωλήσεις της Tesla σε 10 χρόνια

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής προβλέπει την κατασκευή ακόμη περισσότερων εργοστασίων παραγωγής και πωλήσεις οχημάτων από 500 έως 800 εκατ. δολάρια σε 10 χρόνια.

«Οι μπαταρίες είναι μια ακόμη απίστευτη επιχείρηση και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτή», σπεύδει μάλιστα να συμπληρώσει.

Να σημειωθεί εδώ ότι η εμπιστοσύνη που δείχνει το Baron Capital στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι πολύ μεγάλη. Με συνολικά υπό διαχείριση assets, ύψους 39 δισ. δολαρίων, το fund «ψηφίζει» φανατικά Τesla, καθώς το 29% επί των συνολικών επενδύσεών του αφορά στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider