Πρώτο ελληνικό εταιρικό ομόλογο που ψηφιοποιήθηκε με τεχνολογία blockchain

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρώτο ελληνικό εταιρικό ομόλογο που ψηφιοποιήθηκε με τεχνολογία blockchain
blockchain
Η Xenios Blockchain Group S.A. συντόνισε το Πρώτο Ελληνικό Εταιρικό Ομόλογο που έχει Ψηφιοποιηθεί με τεχνολογία Blockchain υπό τον γερμανικό Νόμο eWpG

Τον επιτυχή συντονισμό και την παροχή συμβουλών για το πρώτο Ελληνικό εταιρικό ομόλογο που έχει ψηφιοποιηθεί με τεχνολογία blockchain, ανακοίνωσε η Xenios Blockchain Group S.A. (XBG), τονίζοντας πως η έκδοσή του βασίζεται στον καινοτόμο νόμο ηλεκτρονικών τίτλων (eWpG) της Γερμανίας. Το ομόλογο εκδόθηκε από την Sadent S.A., σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στην ψηφιακή χρηματοδότηση.

«Αυτή η πρωτοποριακή συναλλαγή υπογραμμίζει τις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain στη μεταμόρφωση των παραδοσιακών χρηματοοικονομικών πρακτικών και παράλληλα αναδεικνύει τον ηγετικό ρόλο της XBG στην αναπτυσσόμενη με γοργούς ρυθμούς αγορά ψηφιακών τίτλων. Η ψηφιοποίηση του ομολόγου επιτρέπει την ενίσχυση της διαφάνειας, της ασφάλειας και της αποδοτικότητας, μειώνοντας παράλληλα το κόστος και αναδεικνύοντας τη σημαντική πρόοδο στον τρόπο έκδοσης και διαπραγμάτευσης εταιρικών ομολόγων και άλλων παραδοσιακών χρηματοοικονομικών μέσων» τονίζεται.

«Η XBG υπήρξε καθοριστική στην παροχή συμβουλών στην Sadent S.A. καθ' όλη τη διαδικασία της έκδοσης, διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις υπό το πλαίσιο του eWpG, σε συνεργασία με Γερμανούς και Ελβετούς εταίρους της. Επιπλέον, η XBG παρείχε εξειδικευμένες συμβουλές στους επενδυτές που συμμετείχαν στην ιδιωτική τοποθέτηση, για την ασφαλή αποθήκευση των ψηφιακών ομολόγων σε blockchain χαρτοφυλάκια. Αυτή η καθοδήγηση αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη διασφάλιση της ακεραιότητας και της διαφύλαξης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων» επισημαίνεται.

«Η έκδοση του πρώτου ψηφιακού εταιρικού ομολόγου στην Ελλάδα ανοίγει νέους ορίζοντες στις χρηματοπιστωτικές αγορές παρέχοντας τεράστιες δυνατότητες στον εταιρικό και επενδυτικό κόσμο», δήλωσε ο Ιωάννης Μαρκάκης, Πρόεδρος της Xenios Blockchain Group S.A. και συνιδρυτής του AI Catalyst στην Ελλάδα. «Η διαφάνεια, η ασφάλεια, η ταχύτητα και η μείωση του κόστους είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν ότι το Blockchain οδηγεί προς ένα πιο αποδοτικό τοπίο κεφαλαιαγορών με με ευρύτερη διαφοροποίηση, αυξημένη ρευστότητα και απελευθέρωση των επενδυτών».

«Η επιτυχής έκδοση του πρώτου ψηφιακού εταιρικού ομολόγου της Ελλάδας είναι ένα ιστορικό γεγονός τόσο για την εταιρεία μας όσο και για τον τομέα της ψηφιακής χρηματοδότησης στην Ελλάδα», δήλωσε ο Τάσος Ουρεϊλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Xenios Blockchain Group S.A. και συνιδρυτής της Hellenic Blockchain Association. «Αυτό το επίτευγμα αποδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain και θέτει ένα νέο πρότυπο για τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές στην ευρωπαϊκή αγορά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Youth Pass: Πάνω από 145.000 νέοι οι δικαιούχοι - Η καταβολή και η αξιοποίηση των 150 ευρώ

Για τι θέλει να τον θυμούνται όταν «φύγει» ο συνιδρυτής της Apple

Η Μόσχα «πάγωσε» assets των Deutsche Bank, Commerzbank και UniCredit

gazzetta
gazzetta reader insider insider