Πάνω και από τα 67.000 δολάρια το bitcoin - Μία «ανάσα» από το ιστορικό του υψηλό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω και από τα 67.000 δολάρια το bitcoin - Μία «ανάσα» από το ιστορικό του υψηλό
«Επιστρέψαμε σε μια αγορά τύπου 2021 όπου τα πάντα ανεβαίνουν και όλοι διασκεδάζουν». Νέο ράλι για το Bitcoin εν μέσω των χρηματιστηριακών ρεκόρ.

Τελευταία ενημέρωση 23.02

Το Bitcoin εκτινάχθηκε πάνω από τα 67.000 δολάρια τη Δευτέρα, κινούμενο εκ νέου σε υψηλό δύο ετών, ενώ πλησιάζει και το ιστορικό ρεκόρ του (των 68.999,99 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021), λόγω των προσδοκιών για ισχυρή ζήτηση από τα ETFs κατά την έναρξη της εβδομάδας. Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σκαρφαλώνει τώρα στα 67.640 (23.02 ώρα Ελλάδας) με ράλι 7,74%, στην πρώτη του κίνηση πάνω από τα 67.000 δολάρια από τον Νοέμβριο του 2021, ενώ από την αρχή του 2024 σημειώνει άλμα +50% και +186% τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο Μάρκους Τίελεν, επικεφαλής έρευνας στην εταιρεία crypto analytics 10x Research στη Σιγκαπούρη, δήλωσε στο Reuters ότι «οι ροές δεν στερεύουν καθώς οι επενδυτές αισθάνονται πιο σίγουροι ότι είμαστε μπροστά σε ένα νέο ρεκόρ». Εν τω μεταξύ, το Ethereum, καταγράφει επίσης κέρδη άνω του 1% στα 3.510 δολάρια, ενώ σε επίπεδο έτους ενισχύεται περισσότερο από 45%.

Το ράλι των crypto συνέπεσε με τις επιδόσεις ρεκόρ σε διάφορους μεγάλους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες όπως ο Nikkei της Ιαπωνίας, ο S&P 500 και ο Nasdaq στη Wall Street. Ο Μπρεντ Ντόνελι πρόεδρος της εταιρείας αναλύσεων Spectra Markets, εκτιμά πως: «σε έναν κόσμο όπου ο Nasdaq σημειώνει νέα υψηλά όλων των εποχών, τα crypto θα έχουν καλή απόδοση, καθώς το Bitcoin παραμένει μαγνήτης για τους επενδυτές και ισχυρός πόλος έλξης».

«Επιστρέψαμε σε μια αγορά τύπου 2021 όπου τα πάντα ανεβαίνουν και όλοι διασκεδάζουν» πρόσθεσε, ενώ οι traders στοιχηματίζουν ότι η τιμή θα ξεπεράσει σύντομα το ρεκόρ των σχεδόν 69.000 δολαρίων, το οποίο είχε επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid, δεδομένης της μεγάλης ζήτησης των ETFs και ενόψει του halving το οποίο αναμένεται αργότερα φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρόταση εξαγοράς για το 53,73% της Entersoft από τον Όμιλο Olympia - Τίμημα 8 ευρώ ανά μετοχή

Νέο «πάρτυ» στο Χρηματιστήριο - Ξεχωρίζουν Πειραιώς, Entersoft

Alecta: Αιφνίδια παραίτηση της προέδρου - Βαθαίνει η κρίση στο μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο της Σουηδίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider