Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nikkei - Ξεπέρασε τις 40.000 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nikkei - Ξεπέρασε τις 40.000 μονάδες
Ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,45% στις 40.120,50 μονάδες. 

Νέο ιστορικό υψηλό κατέγραψε ο ιαπωνικός χρηματιστηριακός δείκτης Nikkei 225, ξεπερνώντας τις 40.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του, ωθούμενος από τα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου καθώς και την άνοδο της Wall Street την περασμένη εβδομάδα.

Ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,5% στις 40.109,23 μονάδες, ενώ πριν λίγες μέρες είχε ξεπεράσει τις 39.029 μονάδες, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό ρεκόρ των 38.915,87 μονάδων που είχε επιτευχθεί το 1989. Ο Topix υποχώρησε 0,12%.

Η ισχυρή ζήτηση για τεχνολογία που σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη έχει οδηγήσει υψηλότερα τις μετοχές των εταιρειών που κατασκευάζουν ημιαγωγούς, όπως η Renesas Electronics, η Advantest και η Olympus.

Παράλληλα, η συνεχιζόμενη χαλαρή νομισματική πολιτική της Τράπεζας της Ιαπωνίας, που ρίχνει χρήματα στην αγορά για να στηρίξει την ανάπτυξη, έχει κρατήσει το γεν σχετικά αδύναμο έναντι του δολαρίου και άλλων σημαντικών νομισμάτων, ενισχύοντας τα κέρδη των εξαγωγέων.

Στην Κίνα, ο CSI 300 0,16% και ο Hang Seng σημείωσε πτώση 0,15%, εν αναμονή του "Two Sessions". Οι «Δύο Συνεδρίες» αφορούν τις ταυτόχρονες ετήσιες συνεδριάσεις του νομοθετικού σώματος της Κίνας, του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου και του ανώτατου πολιτικού συμβουλευτικού οργάνου της χώρας, της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του Κινεζικού Λαού.

Εκεί ο πρωθυπουργός της Κίνας Li Qiang αναμένεται να παρουσιάσει την κυβερνητική έκθεση, η οποία περιγράφει λεπτομερώς τους οικονομικούς και πολιτικούς στόχους για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του στόχου για την αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όρμπαν - Τραμπ στις 8 Μαρτίου

Πρώτη νίκη της Χέιλι στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων

ΟΠΕΚ+: Παρατείνονται οι εθελοντικές μειώσεις της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider