Bitcoin: Ξεπέρασε τα 43.000 δολ. για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022 - «Άλμα» 160% το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Ξεπέρασε τα 43.000 δολ. για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022 - «Άλμα» 160% το 2023
Η αισιοδοξία γύρω από την πιθανότητα έγκρισης ενός spot bitcoin ETF στις ΗΠΑ, η κινητήριος δύναμη πίσω από το ράλι του κορυφαίου κρυπτονομίσματος.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε σήμερα το Bitcoin ενισχύοντας το ανοδικό του momentum, με το κορυφαίο κρυπτονόμισμα να ξεπερνά τα 43.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022.

Ειδικότερα, η τιμή του Bitcoin ενισχύθηκε κατά 4% στα 43.478 δολάρια, επεκτείνοντας τα χθεσινά κέρδη, σύμφωνα με την Coin Metrics, ενώ κατά την διάρκεια της ημέρας έφτασε να διαπραγματεύεται μια ανάσα από τα 44.000 δολάρια εν μέσω εντεινόμενων προσδοκιών για ένα spot bitcoin ETF στις ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής φέτος, το Bitcoin μετρά κέρδη άνω του 160%.

Στο μεταξύ, ανοδικά κινήθηκε σήμερα και το Ether καταγράφοντας κέρδη 1,6% στα 2.263 δολάρια, ενώ συνολικά στο έτος έχει ενισχυθεί κατά 88%.

Η αισιοδοξία γύρω από την πιθανότητα έγκρισης ενός spot bitcoin ETF στις ΗΠΑ αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη πίσω από την άνοδο του Bitcoin, που ξεκίνησε το καλοκαίρι. Αν και η δυναμική ήταν αρχικά πιο ήπια, οι αναφορές για συναντήσεις πιθανών εκδοτών bitcoin ETF με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τροφοδότησαν περαιτέρω την αισιοδοξία των επενδυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελ Εριάν: H Fed έχει χάσει την επικοινωνία της με τις αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider