ΗΠΑ: Να του επιτραπεί να μεταβεί στα ΗΑΕ πριν την καταδίκη του ζητά ο έκπτωτος CEO της Binance

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Να του επιτραπεί να μεταβεί στα ΗΑΕ πριν την καταδίκη του ζητά ο έκπτωτος CEO της Binance
Οι δικηγόροι του Changpeng Zhao στέφονται κατά αιτήματος του υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που ζητά να του απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Οι δικηγόροι του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Binance, Changpeng Zhao, προτρέτρεψαν έναν Αμερικανό δικαστή να απορρίψει το αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, να του απαγορεύσει να επιστρέψει στο σπίτι του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέχρι να καταδικαστεί για παραβίαση των κανόνων κατά του ξεπλύματος χρήματος.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δικηγόροι του Zhao ζήτησαν από τον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Τζόουνς στο Σιάτλ, να μην ανατρέψει τους όρους εγγύησης που έθεσε δικαστής την Τρίτη που θα του επέτρεπαν να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ εν αναμονή της καταδίκης του.

Ο Zhao, πολίτης των ΗΑΕ και του Καναδά, παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Binance την Τρίτη, αφού ομολόγησε την ενοχή του ότι σκόπιμα το παγκόσμιο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων απέφευγε τη συμμόρφωση με τους νόμους των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι η Binance παραβίασε τους νόμους κατά του ξεπλύματος χρήματος και των κυρώσεων των ΗΠΑ και δεν ανέφερε περισσότερες από 100.000 ύποπτες συναλλαγές με οργανώσεις που οι ΗΠΑ περιέγραψαν ως τρομοκρατικές ομάδες, όπως η Χαμάς, η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας.

Η εταιρεία ως μέρος μιας συμφωνίας συμφώνησε να πληρώσει περισσότερα από 4,3 δισ. δολάρια. Ο Ζάο συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 150 εκατομμυρίων δολαρίων και οι εισαγγελείς της υπόθεσης δήλωσαν ότι αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 18 μηνών.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από τον δικαστή Τζόουνς, μέχρι τη Δευτέρα να ακυρώσει την απόφαση του δικαστή των ΗΠΑ Brian Tsuchida να επιτρέψει στον Zhao να επιστρέψει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πριν από την καταδίκη του στις 23 Φεβρουαρίου, αφού συμφώνησε να τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση 175 εκατομμυρίων δολαρίων.

Φωτογραφία @ΑΡ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αρμενία: Κατηγορίες κατά της Ρωσίας για απόπειρα αποσταθεροποίησης της χώρας

Γάζα: Ο ΠΟΥ δεν διαθέτει πληροφορίες για την τύχη του διευθυντή του νοσοκομείου αλ Σίφα

gazzetta
gazzetta reader insider insider