Celsius: Νέες διώξεις για τον Άλεξ Μασίνσκι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Celsius: Νέες διώξεις για τον Άλεξ Μασίνσκι
Ο ιδρυτής της χρηματοπιστωτικής εταιρείας κρυπτονομισμάτων βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες εξαπάτησης των επενδυτών.

Ο Άλεξ Μασίνσκι, ο ιδρυτής της χρηματοπιστωτικής εταιρείας κρυπτονομισμάτων Celsius Network η οποία έχει χρεοκοπήσει, βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινική δίωξη που του άσκησε η εισαγγελία της Νέας Υόρκης, με τις κατηγορίες της εξαπάτησης των επενδυτών.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας ισχυρίστηκε επαρκώς ότι ο Μασίνσκι εξαπάτησε τους επενδυτές, προβάλλοντας την Celsius ως ασφαλή εναλλακτική λύση έναντι των τραπεζών αποκρύπτοντας τους κινδύνους από τις επενδύσεις σε crypto, ενώ παράλληλα απέκρυψε ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτικές απώλειες.

Ο Μασίνσκι έχει δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες απάτης που ασκήθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ- κατηγορίες που συνδέονται με την χρεοκοπία της Celsius.

Αυτά όμως είναι ορισμένα από τα νομικά προβλήματα που βρίσκονται απέναντι του. Ο Μασίνσκι επίσης αντιμετωπίζει σχετικές αστικές αγωγές από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, την Επιτροπή Συναλλαγών Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων των ΗΠΑ και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ.

Η Celsius Network που είχε την έδρα της στο Hoboken του Νιου Τζέρσεϊ, γνώρισε γρήγορη αναάπτυξη καθώς οι τιμές των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκαν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Η εταιρεία υποσχέθηκε εύκολη πρόσβαση σε δάνεια και υψηλά επιτόκια στους καταθέτες. Η Celsius που ιδρύθηκε το 2017 είχε προσφέρει επιτόκιο 17% σε ορισμένες καταθέσεις, αλλά είχε έλλειμμα ισολογισμού 1,19 δισεκατομμυρίων δολαρίων όταν ζήτησε την υπαγωγή της σε καθεστώς πτώχευσης τον Ιούλιο του 2022, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές και δικαστικές καταθέσεις.

Η χρεοκοπία ήρθε ένα μήνα αφότου η Celsius πάγωσε τις αναλήψεις και τις μεταφορές για τα 1,7 εκατομμύρια πελάτες της, επικαλούμενη αυτό που χαρακτήρισε ως «ακραίες» συνθήκες της αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Xάνει το «mojo» του μετά από το ράλι του πρώτου εξαμήνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider