Σε υψηλά 6 εβδομάδων το Bitcoin με «άλμα» 7% - Μία «ανάσα» από τα 30.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά 6 εβδομάδων το Bitcoin με «άλμα» 7% - Μία «ανάσα» από τα 30.000 δολάρια
Οι επενδυτές της αγοράς έχουν λάβει «χείρα βοηθείας» από την έναρξη λειτουργίας ενός χρηματιστηρίου ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, της EDX Markets.

Τελευταία ενημέρωση 21.16

Το Bitcoin «αναρριχήθηκε» σε υψηλό 6 εβδομάδων (σσ: στο υψηλότερο επίπεδο από αρχές Μαΐου) μετά και τη συμμετοχή σημαντικών παικτών από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Αναλυτικότερα, ο «βασιλιάς των crypto» το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) σημειώνει «άλμα» 8,2% στα 30.230 δολάρια, εκτινασσόμενο συνολικά 74% από τις αρχές του 2023. Παράλληλα, κι άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Ether (+5,5% στα 1.877 δολάρια), το Cardano και το Solana καταγράφουν κέρδη, ενώ το Bitcoin Cash εκτοξεύεται κατά 25,7% στα 136,89 δολάρια. Το Litecoin κερδίζει 7% στα 85,12 δολάρια.

Οι επενδυτές της αγοράς έχουν λάβει «χείρα βοηθείας» από την έναρξη λειτουργίας ενός χρηματιστηρίου ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, της EDX Markets, που υποστηρίζεται από εταιρείες όπως η Citadel Securities, η Fidelity Digital Assets και η Charles Schwab Corp. Επιπλέον, η BlackRock και η WisdomTree έχουν υποβάλει αίτηση για τη δημιουργία ενός Bitcoin spot ETF κάτι που θα αποτελέσει όχημα για τους μεγάλους επενδυτές ώστε να επενδύσουν στο bitcoin, σύμφωνα με το Βloomberg.

Όπως έγινε γνωστό από χτες, οι συζητήσεις για το νέο εγχείρημα πηγαίνουν πίσω στο 2021, ενώ η EDX Markets είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά τα σχέδια για το λανσάρισμα ανταλλακτηρίου τον Σεπτέμβριο, δύο μήνες πριν την κατάρρευση του FTX. Στο νέο εγχείρημα έχουν επενδύσει και οι Paradigm, Sequoia Capital και Virtu Financial.

«Η κυριαρχία του bitcoin αυξάνεται όταν οι επενδυτές δεν αισθάνονται σίγουροι για τη βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς και προσαρμόζουν τη θέση τους προς ένα λιγότερο κερδοσκοπικό χαρτοφυλάκιο, αυξάνοντας την έκθεσή τους στο bitcoin, το οποίο είναι ευρέως γνωστό ότι είναι το λιγότερο ασταθές ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο», δήλωσε ο Ματέο Γκρέκο, αναλυτής στον όμιλο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Fineqia International.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: «Ανάσες» μετά το «ράλι» των ελληνικών τραπεζών - Αλλαγή συστάσεων και νέες τιμές στόχοι

Η Vodafone εξετάζει την πώληση της θυγατρικής της στην Ισπανία

Ideal Holdings: Με deal 100 εκατ. ευρώ εξαγοράζει τα Αττικά Πολυκαταστήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider