Cryptos: Στα σκαριά πλατφόρμες ψηφιακών συναλλαγών από μεγάλα ονόματα του τραπεζικού κλάδου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Cryptos: Στα σκαριά πλατφόρμες ψηφιακών συναλλαγών από μεγάλα ονόματα του τραπεζικού κλάδου
Στα «σκαριά» βρίσκονται πλατφόρμες ψηφιακών συναλλαγών από γνωστά ονόματα του χρηματοοικονομικού κλάδου, ποντάροντας στο ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων θα προτιμήσουν αξιόπιστα brands από τα αδιαφανή χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων που κυριαρχούν στον κλάδο, σύμφωνα με τους Financial Times.

Στα «σκαριά» βρίσκονται πλατφόρμες ψηφιακών συναλλαγών από γνωστά ονόματα του χρηματοοικονομικού κλάδου, ποντάροντας στο ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων θα προτιμήσουν αξιόπιστα brands από τα αδιαφανή χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων που κυριαρχούν στον κλάδο, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα, οι Standard Chartered, Nomura και Charles Schwab είναι μεταξύ των εταιρειών που δημιουργούν ή υποστηρίζουν νέες, ξεχωριστές εταιρείες κρυπτογράφησης.

Αυτό, εν μέσω εκτιμήσεων το ενδιαφέρον των διαχειριστών κεφαλαίων για τα κρυπτονομίσματα θα συνεχιστεί, παρά την πτώση τους το 2022 και καθώς μέχρι στιγμής φέτος, το Bitcoin σημειώνει κέρδη 68% και το Ether 56%.

Παράλληλα, αν και έρχονται να ανταγωνιστούν εδραιωμένες εταιρείες στην αγορά crypto - όπως είναι η Binance και η Coinbase - που έχουν τους δικούς τους θεσμικούς πελάτες, εντούτοις «στοιχηματίζουν» στη φήμη τους, αλλά και στην τεχνογνωσία τους στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

«Πολλοί θεσμικοί παίκτες δοκιμάζουν διαφορετικά κομμάτια δραστηριότητας για να τεστάρουν τα νερά, να δημιουργήσουν λίγη εμπειρία στην αγορά, αλλά και να διασφαλίσουν ότι έχουν επιλογή για περαιτέρω αναπτυξιακούς δρόμους» σημείωσε ο Alexandre Birry, επικεφαλής ανάλυσης για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στην S&P Global Ratings.

«Ήθελαν να δημιουργήσουν ένα χρηματιστήριο, στο οποίο θα αισθάνονται άνετα να διαπραγματεύονται» δήλωσε από την πλευρά του ο Jamil Nazarali, επικεφαλής της EDX Markets και πρώην στέλεχος της Citadel Securities.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tα μεγάλα ρίσκα της Κίνας από τη στροφή της Ρωσίας προς το γουάν

Η ΕΚΤ γιορτάζει τα 25 χρόνια της, σφίγγοντας, όπως ο Τρισέ το 2011, το... λουρί της ρευστότητας

gazzetta
gazzetta reader insider insider