Σε υψηλό 2 εβδομάδων το bitcoin - Παραμένει η ανησυχία για την κατάρρευση της FTX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 2 εβδομάδων το bitcoin - Παραμένει η ανησυχία για την κατάρρευση της FTX
Προβληματισμός για το εάν τα κρυπτονομίσματα μπορούν να επανακάμψουν ουσιαστικά μετά από το «κανόνι» της FTX.

Σε υψηλό δύο εβδομάδων βρέθηκε το bitcoin για την Τετάρτη, εν μέσω της προσπάθειας ανάκαμψης στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων μετά από την κατάρρευση της FTX.com και του «τσουνάμι» πιέσεων που έχει προκαλέσει στην αγορά των crypto η χρεοκοπία της.

Το δημοφιλέστερο crypto του κόσμου έφτασε πρόσκαιρα να περνά τα επίπεδα των 17.000 δολαρίων, για πρώτη φορά από τις 15 Νοεμβρίου, προτού «μαζέψει» τα κέρδη του φτάνοντας να ενισχύεται 2,74% στα 16.904 δολάρια.

Το δεύτερο μεγαλύτερο crypto, το ether, σημειώνει άνοδο 4,6% στα 1.276 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Παρά την άνοδο, οι αναλυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι για το εάν τα κρυπτονομίσματα μπορούν να επανακάμψουν ουσιαστικά μετά από την αναταραχή που έχει προκαλέσει στον κλάδο το «κανόνι» της FTX του Σαμ Μπάνκμαν-Φρέιντ.

Ο Βιτζάι Αγιάρ, αντιπρόεδρος στην Luno, δήλωσε στο CNBC πως το bitcoin «έφτασε στο σημείο αντίστασης του» στα 17.000 δολάρια και είναι πιθανό να κινηθεί χαμηλότερα από αυτά τα επίπεδα.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο μεγάλο πλήγμα στον κλάδο της crypto λόγω της FTX είναι η BlockFi, με την εταιρεία να καταθέτει τη Δευτέρα αίτηση πτώχευσης και προστασίας από τους δανειστές της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider